屋企人中左肺炎,但唔肯隔離自己,我係咪冇嘢做到?

487 回覆
76 Like 403 Dislike
on9樓主已深潛
冇得玩了
所以可能係睇體質
甚至免疫力好 未傳染人都無咩病毒
自己又好快好返
咁又唔一定
識人同住但冇中
可能身體好
邊個知你確診
同你想法一樣
盡做避唔到都冇計
但我接受唔到做到冇做咁樣
都係嗰句 佢肯入房我都中咁咪算囉
佢又唔係喎 係都要坐喺廳 喺廳食飯。
下,係佢朋友中左傳俾佢,關我撚事
佢老母死左,咪搵死人嚟講笑🙏🏻
你9up都有個譜,唔知邊個唔用腦
咪係
邊隻肺炎都好
中左屋企人都預左中架啦
外國一早有講話有D 人同住都唔會中
本身好多因素影響抵抗力,精神情緒 等
我都聽過,但呢度好似冇咩人知
https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciac142/6530400?searchresult=1

Vaccination protected testicular damage after SARS-CoV-2 challenge

Hamsters immunized with two doses of intramuscular inactivated whole virion vaccine 14 days apart [14] were intranasally challenged with 103 PFU of SARS-CoV-2 HK-13 14 days after second vaccination. Testes were examined at 4 and 28dpi (Figure 10A). Serum neutralizing antibodies were detected from all vaccinated animals after challenge at 4dpi and 28dpi, with GMT of 160±43.82 and 120±23.09, respectively. Testicles showed no histopathological changes in all nine vaccinated hamsters (Figure 10B). One group of hamsters (n=7) were challenged with 103 PFU at 3 days after first vaccination showed no testicular histopathological damage at 4dpi (Figure 10B), indicating that vaccination effectively protects testes from SARS-CoV-2 infection.
老老實實有幾多人了解過個情況先去做決定
我一直有睇開D 資料,你打針都係靠激活本身抵抗力去擋
咁你本身差點都無用, 由其是D 一日幾枝煙個D 打幾多針都無用
睇咁耐都無講個保護力持續性問題
當你仲諗緊的時候, 可能已經中左
係架,希望盡快有病徵啦
如果樓主信奉疫苗係毒針,同Covid Just a Flu, 無理由現在才質疑自己的信仰。Believe yourself, just a flu

如果樓主打左疫苗,咁就信下數據,應該死唔去,重症機會微囉

如果你係第一類,但現在好L驚,幫唔到你囉
有啲人
以為戴口罩 勤洗手
就等於防疫

事實上細菌唔會剩係喺對手 唔會剩係痴喺口罩
所以香港屋咁細
同屋基本上中硬

除非你有醫療知識 仲要教曉你身邊既人
令佢地都有醫療知識
你又點知唔係你出街食飯
將啲菌傳俾佢
補充我無打針
而家主流傳媒只會聽到隻毒死幾多人
而打針死真係一單都無,你信唔信。
我身邊都有老人家打完有神經問題。
好多野自己Take Side
趕佢出街
都話佢朋友中左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞