求救,比人話屋企漏水

23 回覆
0 Like 11 Dislike
樓下成日屌尻我屋企漏水,明明我屋企上面都漏緊水落泥,次次都一口咬定我地係源頭。條友住左十尻幾年都冇裝修過間屋,佢似乎想搵我埋單
我為左佢都整左一輪,佢依然繼續漏。佢一開始話我熱水喉漏水,我整明喉。話我地台漏水,食環check過證實唔關我事。而家話我鹹水喉漏水,我屋企好難先熄到鹹水喉,依家俾佢撳住砌食環話如果唔整就出信逼我整。

其實我住佢樓上係唔係要負最大責任?各位大佬有冇咩意見比小弟睇下點拆。

中文唔太好,希望屌得細力d
私樓,不過好舊
搵滲水辦黎試水囉,試到唔關你事咪搞掂
地台漏水唔關佢事
但唔係鹹水喉個PART
我閂唔到公家掣,閂到入屋果個掣
你樓上都輸 垃圾
叫佢去證明係你屋企漏水
唔係唔洗理佢
但如果係你樓上漏落去 照計會影響到你屋企
叫佢搵東張西望嗰個驗樓C呀,上個禮拜東張西望就是說漏水, 10幾年都搞唔掂,後來俾個驗樓師搵到源頭
應該佢又有漏 樓上又有漏
其實公家掣打後係唔係屬於我屋企ge範圍?公家掣之後會入牆到屋企私家掣,可能係果度漏?
唔好理鳩佢
如果喺嗰度漏水就簡單,你叫管業處做個磅水,磅一磅就知道水喉有冇漏水
你叫樓下check吓鹹水定淡水漏水,你哋可以check,然後再溫完頭
搵人起你水錶唂下磅咪知
食環有信比你要求你整

姐係證明左係你事? 咁咪整返 都唔係貴姐

最多咪萬零2萬

最近我都比e個問題困擾

樓下投訴個租客單位 搵左食環 未知結果
搵公証行攪,搵到源頭緊要
睇你想唔想幫佢整
想既話就買啲試水紙去驗下 可以試到係咸水定淡水
你肯使多一千幾百既 就淘寶買個熱成像儀 你可以用黎check下自己個廁所有冇滲漏先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞