某日資bank係咪抗疫大師

135 回覆
15 Like 205 Dislike
唔咩公平
連登仔又話要共存
但輪到自己要返工就話唔公平
打咁大段野
原來眼紅其他人有得wfh
我上一份工個BOSS話 唔開心咪唔好做囉
我一世都記得
感冒都唔係要返工返學啦下嘛
早啲訓啦
香港好多間日資銀行喎!你講邊間?

千葉銀行
Chiba Bank, Ltd. 註冊成立地點︰日本 地址:香港金鐘道 88 號太古廣場第 1 期 2510 室 28401222

中國銀行
Chugoku Bank, Ltd 註冊成立地點︰日本 地址:香港中環皇后大道中 15 號置地廣場告羅士打大廈 6 樓 601 及 609-610 室 2523 0312

八十二銀行
Hachijuni Bank, Ltd. 註冊成立地點︰日本 地址:九龍尖沙咀廣東道 25 號海港城港威大廈第 2 座 16 樓 1602-1605 室 28454188

三菱 UFJ信託銀行
Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation 註冊成立地點︰日本 地址:九龍尖沙咀廣東道9號海港城港威大廈第六座 2102-7 室 28448000

瑞穗銀行
Mizuho Bank, Ltd. 註冊成立地點︰日本 地址:九龍尖沙咀梳士巴利道 18 號 K11 Atelier 12樓 21033000

三菱 UFJ 銀行
MUFG Bank, Ltd. 註冊成立地點︰日本 地址:香港中環干諾道中 1 號友邦金融中心8樓

滋賀銀行
Shiga Bank, Ltd. 註冊成立地點︰日本 地址:香港中環皇后大道中5號衡怡大廈 10 樓 1001 室 28456548

靜岡銀行
The Shizuoka Bank Ltd. 註冊成立地點︰日本 香港中環干諾道中8號遮打大廈 10 樓 1010 室

三井住友銀行
Sumitomo Mitsui Banking Corporation 註冊成立地點︰日本 地址:香港中環港景街 1 號國際金融中心第 1 期 7 樓及 8 樓 22062000

三井住友信託銀行
Sumitomo Mitsui Trust Bank, Limited 註冊成立地點︰日本 地址:香港中環干諾道中 1 號友邦金融中心 25 樓 28018500
香港真係奴隸社會,撚到樓豬咁都唔開名
公司名譽>個人安危
轉中資啦on9仔 中資防疫跟得最貼 政治正確
中資basic salary低d
有次個headhunt叫我去sumitomo trust interview,但個agent話係smbc,攪到我成場不斷講smbc勁老尷
條友連自己間公司係咪bank都未睇搞清楚
Smtb水左你做smbc
雖然都係smbc group
咁最後有冇請你
仲有 Nomura 同大和
直接講呢句咪好
根本你本身都唔多care防疫
隻病咁廢
準時返工啦垃圾
留名
我呢個 list 係持牌銀行,你嗰兩間可能得 office,無銀行牌?
nomura嚴格黎講係券商唔係銀行黎
只可以話你見識少
呢兩間投行嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞