[DiuTV 全民造星IV] 遺珠討論區 (89)Sudio可以出Yolica簽名Poster嗎? VAL二人之境MV!

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
包福袋夾住簽名卡或特別野賣出去當fc資金
呢單野似一早傾落 果陣winwin仲under katie
《季前賽》私追風波
警方再通知劇組 禁2人以上聚集 違者將被票控

ViuTV原創劇《季前賽》趕拍,不少街場戲份都是通宵完成,以減低被私追及人群聚集風險,惟拍劇難免發出聲浪,令附近居民受影響。開劇未幾,已有大批私追聞風而至,守候拍攝現場,亦令疫下散播病毒風險倍增。劇組早前已發出勸籲,稱因為現場太多人群眾集,居民多次投訴,驚動保安及警察。劇組亦收到警告,稱如情況未有改善,有機會被終止拍攝。

劇組又收到警方通知,將嚴厲執法,禁止在公眾地方進行2人以上的羣組聚集。違例人士,警方會先作出口頭勸諭;若屢勸無效,便會採取執法行動。按《預防及控制疾病(禁止羣組聚集)規例》(第599G章)規定,違者發出傳票或定額罰款。

另管理公司亦通知,如羣眾聚集,意指情況繼續,將會勸喻劇組離開,不得繼續拍攝。

根據現行法例,任何人參加受禁羣組聚集、組織受禁羣組聚集,或擁有、控制或營運進行該聚集的地方及明知而容許進行該聚集,根據《預防及控制疾病(禁止羣組聚集)規例》(第599G章)均屬犯罪,最高可被罰款25,000元及監禁六個月。

相信大家都唔想睇到《季前賽》街場拍攝被腰斬,唔想變晒廠景,請耐心等候,讓團隊養足精神專心拍攝;套劇出街之後,逐格cap圖整fancam都唔遲呀。

【4大FC「應援小隊」送暖】
為咗慰勞一眾演員同劇組辛勞,《季前賽》4位MIRROR成員:Stanley邱士縉、Edan呂爵安、陳仔陳卓賢同姜濤嘅FC一齊做應援,其中哥與弟/死神CP組合(陳仔同姜濤)嘅fans一齊送新鮮果汁飲品應援,今日4個FC「應援小隊」再次行動,為劇組在寒冷天氣下送暖。

四大FC
Good idea
不過今次有埋winwin
都幾睇到trash明顯被放養
Win
有咁耐咩,yoyo染左啡髮啦喎
https://www.facebook.com/ViuTV.hk/photos/a.1565829617005787/2996428983945836/?type=3

聯合軍幫幫手去alice張相俾like
巳經有嬲嬲
可能一早傾好左 未拍姐
佢只係under Katie 一日

winwin:我入唔入團你話事咩?
下面仲有灘
公開左一日姐
我諗under左1-2星期
其實係Katie 唔想要佢定其他原因
應該win2想主教跳舞副業Viu
半freelance咁

徐咗Collar ,仲搵咗其他人喎
比其他icon
等嬲跌落第4多?
應該係sofiee
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞