究竟鋤大dee 邊條蛇係最大?

158 回覆
8 Like 6 Dislike
Can you feel?
唔撚洗拗

鋤大dee (not poker not showhand)
蛇: A2345 > 23456 > 10jqka,同數字就對最大嗰隻嘅花
A2345 對2 10jqka 對a, JQKA2唔成局
花: 睇最大數字,一樣再對第二大數字如此類推,5隻數字一樣先對花

唔好講咩唔同鄉下唔同規矩,你鍾意用你鄉下玩法就同你鄉下人講。而家最大路,講國際Big2,國際比賽,online game Big2 玩法

講得好清楚,唔服嘅小學雞唔洗曬時間拗,歡迎直接block鳩我,等我慳返啲時間。

講得好
鋤Dee 大細得1套規則
House rules 最多係有唔同方法可以洗過
12345 > 23456 > akqj10

有保留,玩過幾隻game都係AKQJ10大過23456

梗係睇最大個隻
12345 有1同2 最大就梗架啦
其次23456最大係2 10JQKA最大都係A
2梗係大過A啦
同花 先煩
夠竟係睇花先定睇數字先

叫得同花唔睇花睇乜

花夠叫花
但好似又係睇數字喎

所有5隻係睇數字 蛇花夫4條同花順都係睇數字先啦 點會睇花

同花 先睇花再睇最大果隻
同花 先煩
夠竟係睇花先定睇數字先

叫得同花唔睇花睇乜

花夠叫花
但好似又係睇數字喎

所有5隻係睇數字 蛇花夫4條同花順都係睇數字先啦 點會睇花

同花 先睇花再睇最大果隻

我錯

太耐無玩
但係大家都知同花順10JQKA最大
點睇

因為10JQKA最大嗰時唔係鋤緊D
但係大家都知同花順10JQKA最大
點睇

鋤d同show hand玩法唔同
樓上巴打正解
12345 > 23456 > akqj10

有保留,玩過幾隻game都係AKQJ10大過23456

梗係睇最大個隻
12345 有1同2 最大就梗架啦
其次23456最大係2 10JQKA最大都係A
2梗係大過A啦

巴打其實都唔洗太在意去解釋,轉頭就會有人話10JqK 大過3456 多多聲但2大過A一格 點解 23456>10jqka

規距係咁就係咁,邊有得解咁多。
唔撚洗拗

鋤大dee (not poker not showhand)
蛇: A2345 > 23456 > 10jqka,同數字就對最大嗰隻嘅花
花: 睇最大數字,一樣再對第二大數字如此類推,5隻數字一樣先對花

唔好講咩唔同鄉下唔同規矩,你鍾意用你鄉下玩法就同你鄉下人講。而家最大路,講國際Big2,國際比賽,online game Big2 玩法

講得好清楚,唔服嘅小學雞唔洗曬時間拗,歡迎直接block鳩我,等我慳返啲時間。

學野想問清楚花
紅心 8 10 J Q K vs
葵扇 8 9 10 J K
咁係 葵扇K>紅心K贏 定係
K vs K,睇第二隻,紅心Q贏葵扇J??
唔撚洗拗

學野想問清楚花
紅心 8 10 J Q K vs
葵扇 8 9 10 J K
咁係 葵扇K>紅心K贏 定係
K vs K,睇第二隻,紅心Q贏葵扇J??

紅心為 King 囡花
葵扇為 King Jack花

紅心嗰條大
搭單問
出4條 唔加多隻 得唔得
認真A2345
搭單問

唔得,鬥地主就得
年經
屌那星咁多人都唔識鋤D
洗唔洗叫日日日拍番套鋤D風雲黎教育下大家
搭單問

唔得,鬥地主就得

點會唔得你係咪on9
搭單問

唔得,鬥地主就得

點會唔得你係咪on9

睇錯加多隻
兩條A2345既話係2->A->5->4->3 咁對?
兩條23456既話係2->6->5->4->3 咁對?
蛇2最細,A最大,唔係咩叫royal flush

Yup
同數字既話就睇埋花

對左2 就唔洗再對啦 屌你
有兩隻一張嘅2?
10 J Q K A?
A 2 3 4 5?
2 3 4 5 6?

A2345最大
10JQKA 浪費牌又要比人大
終極on9

另外 我玩開係
JQKA2係唔出得

有兩隻一張嘅2?

點解JQKA2唔出得 雖然玩開唔比但真心唔明

有兩隻一張嘅2?

屌係wor
當咗花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞