一齊欣賞大陸網民的聰明才智

632 回覆
751 Like 16 Dislike
香港單日確疹過到1千單 我斬碌鳩落嚟煲湯飲
https://lih.kg/2871497
下次再開嗰個Po啦
記住支持
昔在神宗之世,一人無為,四海少事
或者醒嘅但自身係既得利益者之一咪唔介意做小粉紅,個社會乜都假,公義道德唔再重要,只有利益係真
北京人最叻語帶相關

無咁上下文化歷史知識,唔會知佢地講緊咩
佢地有學識嘅多好多
公義、自由、平等,依啲terms唔會係中國人嘴到聽得到,佢地由細到大都無學😂都無依個概念
中共社會主義核心價值觀就有自由,平等,民主
不過官方解釋唔同
又係你條撚樣
以前赤柬直接求其抓個“反動份子“慢慢虐待,虐待到條友頂唔順求其供出周邊嘅人再無限loop
循例都要舉下手嘅
一向人類各大文明都係咁啦,為權為利為所謂民族宗教正確去做壞事

順便,推薦兩個大陸人做既海外先聽到既podcast,一個叫混水摸魚,係個移居德國既大陸人做,有個講中國近現代史欄目幾中,之前講兩德統一同中國國企私有化都唔錯,好似而家香港ip都要用vpn先聽到

一個叫翻轉電台flipradio,podcast有個版本注明vpn required版本,比較學術,講人文,政治,哲學,經濟學,而家已經有成千700幾集,非常深入,有時有pdf導讀notes
有幾辛苦
唯有強姦合法化

廢除墮胎
呢d係共產主義理論基本,大陸學生必修。
香港人要明要另外花少少功夫
呢個有料
冇乜錢又有少少學識留係支那出唔到國嗰班
出國讀書俾你見到嗰班咁多粉紅因爲佢地係既得利益者,又或者係外國住唔慣同俾人racist,多數紅到仆街
冇人想知你想唔想知呀
香港而家啲上一代係大陸開廠既,老個個未必真係好藍,好多係第二代而家30尾40頭個堆係真藍,仲要極無恥
依個好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞