有冇人同我一樣,公司宣佈wfh都想返office坐

176 回覆
466 Like 185 Dislike
社會好賤,買唔起樓想係個公司位舒適d 都唔得
中學畢業未
生仔唔會有得揀個仔激唔激氣架喎
同埋啲細路停課冇得返學性格情緒都會好大轉變
有得返office嘅話,點會唔想返去比大家休息下
office就喺屋企附近間房仲大過自己屋企間房
我係新仔D同事又唔係好教既情況之下WFH左兩個月 而家成日無人派task又更加無人教,除左例會出現下真係唔知有咩好做

玩到試用期就過都仲未好get到份工具體做d咩
父母感情差
成日鬧交
家嘈屋閉之類

呢類型的話係離婚好過唔離
煩姐冇鬧交
Wfh 仲多嘢做過喺office 做嘢
唔生咪唔駛博唔駛煩
如果你要生
就預咗要煩架啦
無乜好怨
返office唔係想工作,
只係wfh公司下下要你寫task list, 驚死你唔做野咁
又唔見你係公司要下下問人交task list
證明啲on9老細係唔關心你其實有冇做野
只係要確保你賣左身比公司果段時間係死都坐係office
x2
屌想番,但今次公司捉得嚴,堅唔俾人係本身assign 左wfh 日子番公司

一坐喺房
個人就好唔集中
都算,自己做啊頭hea都冇問題
屌最能慘平時office棟喺到班友就自動波
而家三唔埋兩分鐘
就要r嘢講睇佢哋有冇專心
有啲人network唔知係咪村
lag能到根本無法collaborate
仲有安慰返佢唔好洩氣
你咪試下俾個internal deadline 佢地做嘢
不過咁chur ,到時可能心裡面好憎你都似
你班撚樣真係 冇wfh 又話冇wfh 有wfh 又話要返office

最能神奇係其實佢哋好能鍾意返office
求佢哋先肯wfh
所以就算hea都仲要氹佢哋
話係咁咖喇,wfh專注難啲,畀心機
根本唔敢chur佢哋
有得揀我都想返office......
小心畀連登判官話你係黎生
郁啲就黎生....
Wfh有返工冇收工
鍾意wfh嗰啲就真係黎生喇
點解問得就似係未結婚?你好似assume咗男人一結婚就係悲劇既開始,但事實係人結婚你結婚,結到你咁撚慘明明就大把人結完都甜甜蜜蜜,但你就講到係番另一份工咁,陰鳩公,自己攞黎賤
返office除咗要對住同事呢樣唔好之外其他都okay

wfh 其實考驗管人果班
得罪問句 係咪新婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞