加拿大STREAM B OWP討論區 (3)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
想問問2月中submit咗application, 一兩日就收到biometric嘅request, 己完成biometric, 但未收到body check嘅request, 應該要等到有request先去做定係做咗先?呢排body check嘅request係唔係冇咁快process到
想請問一下
我有朋友今年8月先high dip畢業,要10月先有Cert 出,如果整埋Wes 就更加遲,可能 12月 1月先可以起行。
想知道High dip 有冇可能唔洗Wes認證?
或者有冇其他方法可以令到佢快啲搞掂 ?
因為要揾埋佢去夾租,所以唔想佢咁遲
屌你試左兩日轉wifi又試過又無痕又chrome又edge 都仲係比佢個home page輪迴玩緊 好攰呀瘋狂登入登入同登入
You are not signed in
Error 403

Your login session is either invalid or has expired.
有,平
等下啦, 過多一個星期左右就有㗎喇
幾日就出咗WES report
最耐係等學校send transcript
有無個一個top up MBA既資料? 謝謝🙏🏻
邊到有頭post包哂申請注意事項 搵唔返
YouTube 有詳盡教學

認真睇官方教學 可以免其中100費用 但要預先交錢
巴打想知你個timeline係點 幾時做哂body check+bio?
咁佢邊日approve你?
一個月先批
好快啦wor cfu
想問下我朋友18年asso grad趕唔切行Stream B 佢想試下OWP再行EE 但我上加登睇都要搵到0AB工作 都算係專專地 但我fd普通asso grad冇乜特別技能 有冇機會做返啲藍領都可以夠分申請EE?
計下自己幾多分,不過做唔到0AB應該好難夠分,除非肯pnp,不過最易都要去winnipeg冰天雪地有排捱
https://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp
之前都有問過其他巴打話唔洗諗咁多owp落左地搵左野做先 點都行到EE 我唔想同個fd去完之後原來最後佢留唔到 因為我20年仲行到stream B
如果落左地先嘗試搵0AB工係咪好難 見佢啲工種一係管理人員 一係好專業 有冇得做個學徒仔咁樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞