[行山鞋]keen 定 topo 定 salomon 定 hoka 定nb好?

19 回覆
3 Like 3 Dislike
請問大家,邊個牌子同型號嘅行山鞋比較好?

本身自己有幾誇張嘅畏高,但好鐘意行山,都行過大東山﹑東龍島﹑東澳古道﹑三支香﹑梧桐寨等等山,難嘅睇落危險嘅自問就行唔到了,都係睇youtuber 阿鼻貓abcat行難嘅山就算,拍得又生鬼好笑,最正係佢朋友大欣﹑油王raymond講嘢好撚好笑,9up功力勁過收音機啲人成日睇到大笑出嚟(發誓無收過錢非五毛打手),所以對鞋諗住都係用來應付中低難度嘅山,最睇重抓地力

其實一直著緊迪卡龍 但真是幾重吓 同埋靈活性一般

keen嘅jasper應唔應付到好基本嘅一兩星山路?見到個款都好靚

https://www.keenfootwear.hk/products/mens-jasper?gclid=CjwKCAiAo4OQBhBBEiwA5KWu_9OsxSaN0Tyrdl2BGC-tZhx8UeznaZoJ3PlmpTdunbsOxmGzQ8OyARoCnzkQAvD_BwE&variation=5f04375cca66dc00104f555a

定係jasper rock會好啲? 但見有巴打話個底實在太硬

nb呢2對又得唔得呢?

https://www.newbalance.com.hk/zh/men/shoes/MTMORV2-35374.html#dwvar_MTMORV2-35374_style=MTMORLH2&dwvar_MTMORV2-35374_width=D&pid=MTMORV2-35374&quantity=1
https://www.newbalance.com.hk/zh/men/shoes/MTHIERV6-36513.html

定係大路hoka所羅門個啲好呢?
有無話邊個型號好啲
speedgoat
而家是咪出緊4.0?
Nb Fresh Foam X Hierro v6 gtx

Gore tex面防水又可以行埋石澗
vibram大底抓地力一流 行蚺蛇尖落山去米粉咀嗰度唔洗用手幫都得
個款又唔會太似傳統行山鞋咁笨拙 拎黎出街都得
見到好似係最近出~?
過筒呢啲款比較大嚿
我應該都係行山啲三星難度或者以下嘅山
Btw唔該哂巴打
個尾好似有一 灘溶左既膠咁
the north face enduris
hoka speedgoat 5
altra lone peak 6
scott supertrac ultra rc
new balance hierro v6

Salomon畀中資安踏收購咗,不考慮
請問nb v5係咪同v6唔太大分別?
我見v5黃色靚好多
budget夠就買hoka speedgoat
hoka
altra olympus lonepeak
hoka
唔好買中、高筒
所羅門中資,得好少部份唔係溜冰鞋。
Keen 你想買果款唔太岩,佢有隻低筒款唔錯但重
Hoka 同 altra 我都有著,唔錯
不過愈輕就傾向跑山鞋
最近都鍾意altra olympus呢隻,
輕之餘鞋頭闊,舒服

最後買咗呢對 最主要覺得拎嚟出街都幾靚仔
全線nb專門店得返一對45碼 去到上水購入(全線馬拉松運動家都無哂我碼,catalog得返元朗同沙田有)
真係覺得好靚 個底好似有吸盤咁好啜地

尋日著住對迪卡龍上麒麟山都覺得危危地 唔好搞
搭單想問通常去邊買/試 hoka?
邊到都得啦,而家大部分運動家馬拉松都將HOKA擺響門面
因為疫情關係我估山鞋係最好賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞