嚴選《Switch》五隻必定要買嘅Game

92 回覆
3 Like 131 Dislike
有冇人仲玩緊動森
用switch玩apex你話你自己戇唔戇尻
洛克人ZERO / ZX 傳奇合輯
Celeste
家用機而家係得ps4同ps5獨佔鉛腎
個人Top5

1:薩爾達荒野之息
無論玩法,畫面,音樂都可以列入歷史殿堂,Switch遊戲Top 1當之無愧

2:八方旅人
將90年代2D JRPG遊戲重新帶到現今世代,劇本戰鬥音樂畫面非常優秀。響大量遊戲公司單模式追求3D CG嘅年代殺出一條清新嘅血路,非玩不可

3:瑪莉奧大亂鬥
究竟一隻game點為止有heart,一路豐富content一路修正平衡,持續好多年直到最近終於話“完成”隻遊戲啦。參與亂鬥嘅角色人數如無意外應該係歷代之冠。買部Switch返嚟自閉之外,有隻大亂鬥會熱鬧好多,招呼朋友守門口必選之作

4:火焰之紋章 風花雪月
回合制SRPG,有養成有劇情,幾輪主線要打曬真係唔容易。戰鬥平衡同自由度都相當不錯,不過Top4地位有可能會嚟緊俾Triangle Strategy踢出Top5

5:Ring Fit Adventure
記得Wii年代好多Party Game例如Sports Resort同friend玩,同女玩都一樣咁開心。Ring Fit雖然無得兩個圈一齊玩,但入面d小遊戲其實都可以當Party Game玩下笑下。最重要係,真係未見過有咁嘅配件又玩到身水身汗嘅遊戲。一世人最少要試一次。(同埋,俾個藉口自己玩住減下肥都好丫!我玩到Lv120, 而家繼續堅持緊,隻game係有d料到窩)
你搞清楚薩爾達同任天堂既關係未?
最強法務部會俾垃圾上架
你期望奶共索會係PS5出好過
見到有人笑9你我放心了
PS5好似一早上左
講得好好 大男人去死
都不意外既
my top 5 (從不玩partygame)

5: MHXX 大部份開荒牛買機初心
4: RING FIT 減咗我廿公斤
3: Mario Maker - Kuso game代表中嘅代表
2: MHR - 係幾好玩既唔計遊程
1: BOTW 不服來辯
樓主公道
Picross S7
Picross S6
Picross S5
Picross S4
Picross S3
樓主遊戲台都撈埋
零正評
咪能煩啦你
Hollow Knight
Overcooked
幾好玩 都玩咗幾個月
不過要online同人有交流先開心
冇人講大亂鬥?
樓豬揸白卡就唔好周圍走
廢PO 拉
牙路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞