有無人有買寵物保險

100 回覆
13 Like 1 Dislike
買左one degree留個名
岩岩申請左one degree
係邊上傳 針卡個啲?
見寫住等候期中

上傳我身分證同銀行😮
One degree 今年睇左4萬 賠9成左右
你要睇清楚啲洗節
又唔係樣樣包
建議問吓d agent
保險佬發財
買咗,啱啱過冷靜期就受傷
本身仲擔心佢唔賠
但最後claim到
點樣受傷?
佢推冧茶壺,成個裂咗𠝹傷
仲以為貓多數係屋企比較少外傷
冇病過咪提供唔到
即使病過扮冇病過又係提供唔到
對方點FACT CHECK
可能會問返claim個間獸醫意見判斷個情況係點呱
某啲位出過事照超聲波/驗血等等
會有機會睇到慢性定急性/有冇之前傷過
詳情問返佢哋好啲
我2隻3個月多D
岩岩買左其中一隻保險
另一隻2個月何陣感冒過,
佢話要隔90日之後先買得
所以我都諗緊乖乖地等夠90日先定照買埋比另一隻
下月出消費券想帶啲貓去做body check
正常應該check啲咩 大約幾多錢
貓貓冇出過街咁劑,好多年前絕育間診所都執埋
晶片冇,疫苗冇打過,係咪買唔到
點會
打返晶片咪買得囉
同你講返聲先
body check應該唔保架
都研究過
如果貓貓狗狗好後生買得過
以防萬一

如果係年紀好大
個性價比就好差

係差到你完全接受唔到咁樣
以onedegree為例,佢最老可以接受11歲嘅貓

11歲貓嘅保費係472一個月,假設全方位保障一年上限係三萬蚊

保費472*12=5664
問過佢哋11歲以後一年大概+40%保費,但佢連保費表都俾唔到我

12歲7929
13歲11101
14歲15541
15歲21757(15歲供21757最多賠30000仲有10%墊底費,已經毫無價值)

簡單來講,如果貓狗係後生嘅,可以買以防萬一
如果去到11,12歲,基本個價值好細,買唔過

其實寵物總係會死,我只係希望佢可以冇事冇幹老老下瞓瞓吓覺死咗,就已經好幸運
唔係 其他診所有7成
OneDegree 條款會變,之前可以claim嘅。續完保條款更新之後話不能再索償 (貓貓有癲癇症) 大家睇清楚條款先好買或者續保
有無人知如果貓貓突然亂尿,唔知會唔會泌尿疾病問題,睇醫生做檢查。
最後如果check完身體健康,排除咗生理問題引起。 會唔會當我一般身體檢查唔比我claim?
有冇人知道狗狗買嘅時候未夠一歲 然後過咗一歲想claim係唔係都係冇9成?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞