有冇人試過自己大廈中咗強檢但完全冇理佢?

181 回覆
432 Like 43 Dislike
上面都唔係圍封嗰隻強檢啊
純粹入左list 無set野嗰種都一樣會上門特擊檢查
呢個post標題都係講大廈

去過商場嗰啲真係check唔到
果然cctoy有獨特既想法
大量自我檢測陽性人士湧急症室,醫管局呼籲病情較輕市民留在家中
https://lih.kg/iiPvDS

政府要幾多日先出強檢通知?
同捉人紅燈過馬路同地鐵用小童一樣
唔會捉得晒
有機會唔中 但唔係無risk咁解
而且中左成本唔低

講真我都唔想聽政府話
但我唔係權貴 無咁多錢罰 坐唔起監
唔驗可以點

//政府會繼續全力追蹤曾到過有關地方並可能受感染人士,並嚴肅跟進相關人士有否遵從檢測公告。任何相關人士如未有遵從檢測公告即屬犯罪,可處定額罰款5,000元,並會收到強制檢測令,要求該人士於指明期間內接受檢測。不遵從強制檢測令即屬犯罪,並可處第四級罰款(25,000元)及監禁六個月。//
補充返 14日內發過燒都係高風險
手足信哂cc toy
最後俾人拉撚哂
第二日朝早網上張list就有
貼notice就第二日下午
係水人犯法
又係時事台
撚有拍門咩
個frd講先知中咗強檢
啲野做到 1999咁
老強條隊又1999咁
排隊又唔間開人同人的距離
啲啊叔行到埋一埋咁
我囉,真係完全冇理過佢,樓下有人check咪話冇帶電話要返上去攞,再等佢散場先落樓,我又唔信你擺幾日幾夜
我屋企d 電子野長開的
咁你比個汁黎, 睇下係唔係圍封捉人
咁 2 月有無 ? 每日都叫人檢但又唔夠位, 開定票捉人都得
第四波?舊聞?
一個人中成幢就每3日撩一次
成件事都幾撚on9
不如快d接受現實啦
清唔到零架啦
日日排隊排到要 cut 龍尾截數, 你同我講要突擊 check 人有無檢

咁國安法之下, 無話唔得既
我都覺得奇怪,樓上堆人up 乜鳩
政府會繼續全力追蹤曾到過有關地方並可能受感染人士,並嚴肅跟進相關人士有否遵從檢測公告。任何相關人士如未有遵從檢測公告即屬犯罪,可處定額罰款5,000元,並會收到強制檢測令,要求該人士於指明期間內接受檢測。不遵從強制檢測令即屬犯罪,並可處第四級罰款(25,000元)及監禁六個月。

樓豬準備坐監 夠曬料charge
個強檢公告日日都有幾十個地方
邊個會咁得閒日日掃晒個list 睇有無自己份
唔知就梗唔唔會去驗啦
好出奇咩
到佢圍封你幢樓強檢先去驗啦
同共產黨講道理?
幾實好反智
有病徵既人先係最需要驗
但佢反而係專驗健康既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞