有無人好撚柒期待三月The Batman?

108 回覆
61 Like 20 Dislike
唔講咁多, 大家重溫下段4k trailer先:
https://www.youtube.com/watch?v=Y6HKBuRxVPM&ab_channel=4KClipsAndTrailers
你老味啲配樂鏡頭場面調度已經sharp到仆街, 啲雨水呀煙火呀黑夜包圍住個畫面既風格, 完全睇得出導演對Gothem City既形象設計係好有vision。
唯一可能會衰既, 就係未知劇本寫成點, 依樣真係要等上畫睇過先知, 始終劇本爛, 其他拍得再好都只會係爛。

我知好多連登仔又話悶又話啲角色/演員唔似, 不過我就好撚柒期待:

1. Penguin - Colin Farrell
痴撚線瘦底扮肥佬雖然以前都睇得多, 都係靠化妝
但今次Colin Farrell睇預告係直頭佢本身把聲都完全唔撚同咗, 完全做到一個癲喪黑幫大佬既氣勢/味道

2. The Riddler - Paul Dano
如果你有睇過There will be blood, 都知道Paul Dano係完全可以駕馭到Riddler依個角色
基本上都無咩好sell佢, 未睇過There will be blood 既真係要睇要睇下依套當代神作

https://www.youtube.com/watch?v=1B-L4xLWaUQ&ab_channel=VisualAffects
另一方面, 有d人屌Riddler個look好頹完全唔跟漫畫, 不過我自己就鐘意佢好有Watchmen 角色果種好Raw既服裝設計。

3. Batman - Robert Pattinson
其實我就反面麻麻地佢, 始終佢既演釋係Christian Bale 同 Ben Affleck面前又未見得好突出。
不過近年佢拍完The Lighthouse 同 Tenet 完全洗咗底, 相信期待The Batman既 好多本身係為咁睇佢,而且trailer望落佢表現都係唔差

以下兩個係較少人講/ 有唔少人屌既角色/演員

4. Catwoman - Zoe Kravitz
好多人屌佢係黑人又唔靚唔索, 咁依D無得講
我自己反而咁多年黎都覺得Anne Hathaway 太高/動作太笨拙, 做唔到一隻貓應有既嬌小靈活既感覺, 而今次Zoe Kravitz 無論外型, 又或者trailer見到既動作表現, 反而更說服到我佢係似一隻貓

5. Jim Gordon- Jeffrey Wright
又係俾人屌因為黑人所以唔似Jim Gordon
不過我相信睇過Westworld既都會認同佢既演技特質,果種沉實/humble 係好fit 做Jim Gordon.

而且佢仲要係黃

6. Alfred - Andy Serkis
佢係我唯一覺得選角麻麻果個
屌你老味唔該三月快撚d開返戲院俾我睇IMAX版
另外
官方已經release咗兩首soundtracks
分別係The Batman 同埋 Riddler既theme

由far from home/ no way home composer寫

https://www.youtube.com/watch?v=Cwcinb2OxUo&ab_channel=WaterTowerMusic

Riddler依首真係震撼到仆街, 好撚想入戲院聽
https://www.youtube.com/watch?v=x7rRdbb1qGo&ab_channel=WaterTowerMusic
狗也不屌
把撚咩,戲院都唔開
戲院開返先講啦
3月開到戲院先講啦
我都想睇咒術迴戰呀
唔同導演, 關乜撚野事
冇 DC冇套好睇
華納不了
Really?
TDK?
Joker?
me

羅拔仔
起碼今次無換導演無傳聞話要cut短套野

好撚有feel
唔關呢啲事
Johnny Depp單嘢之後所有華納都唔會睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞