[淺倉唯] Super Hero Time 討論區 Revice 20 , 機界戰隊 45

285 回覆
7 Like 2 Dislike
02 vs arkone係因為疫情改左劇本改走左姐
望落幾歡樂 唔似好嚴重嘅事
想要哥哥需要自己
其實成個原劇本有冇流出過?
歡樂得滯會搞到變身音嗰句背叛好冇重量…
你期望太高
本雜誌for幼稚園/小學雞睇
要沉重都唔會喺雜誌度沉重
暫時淨係放咗d Vice享受人生嘅圖
冇周圍食人就算乖啦…
無, 但官方Twitter有提過劇場版本身係TV結局前
02本身係劇場版先行登場, 而且都會有Arkone但會係另一個人變身, 同TV嘅Arkone會係唔同存在
TV 02誕生篇係劇場版劇本寫完先再寫
Details可以搵翻當初官方Twitter個堆「REAL×TIMEノート」
門田下集會點
一早講咗話唔會背叛
之前都有post過
門田下集好似睇到D唔應該睇到嘅野
「之後就拜託你們了......五十嵐三兄妹...」
門田廣三,最後的戰鬥...散華!?

作為FENIX的隊員(分隊長→司令官),拼命一直對抗Deadmans的門田廣三。然而,他作為幪面騎士Demons的戰鬥,也真的是拼上了自己的性命。到底門田廣三的命運會是怎樣!?

Demons Driver是喚來死亡的腰帶!!
Demons Driver內裡寄宿著惡魔!佩戴者會被Demons Driver吸取自身的性命!

FENIX非比尋常!?

由於FENIX(與騎士們)的活躍,Orteca終於被捕捉了。以為可以稍為變得和平,似乎情況有點異常!Orteca真的有那麼輕易被抓起來嗎?

這傢伙很可疑!
赤石英雄是FENIX的長官。
這個人似乎在圖謀什麼不好的事情...
赤石長官與Orteca似乎在進行秘密交易...
知道得太多 俾自己友
今次又抽唔中

啱啱出Revice poster個陣都覺得好歡樂,完全睇唔出個故事咁正咁好睇
其實係點抽

下星期又一本封面

睇黎令和公式係兩套外傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞