照MRI搵邊間好

11 回覆
0 Like 0 Dislike
問左以下幾間,
永康3000
永健3000,
博思3500,
仁安醫療中心 3773
九龍半島醫學中心3570
香港影像診斷中心3120
誠準磁力共振中心3300
銅鑼灣磁力共振中心3710
聖德勒撒醫院4000
嘉勒撒醫院4000
港怡醫院4480

有啲有實體片,有啲就無,有啲有碟有文字報告 但就無影像書,

究竟去覆診時,個醫生係主要睇邊樣最主要?

應該點選擇?
HA醫生唔睇碟
要實體片同文字報告
咁上傳醫健通個啲報告呢?
無個本影像書仔?
樓主最後去左邊間?
性鬥士Lace
• 16m
新年期間,去左法國醫院照腰椎,盛惠$4000,3日就有報告攞,跟住用google翻譯左嚟睇,大致上話有輕微嘅椎間盤突出,但就未壓到主要嘅神經線,骨同骨之間變得狹窄左 同有老化跡象,就係咁。

但就好迷惑,既然無壓到神經線,但我啲痛又廿四小時存在,究竟問題係邊?同埋想問下係咪可以打針?個物理治療呀sir話嚴重嘅可以叫醫生打針,好似話可說維持半年唔痛,唔知真定假。

但而家情況我又唔肯定駛唔駛去到做手術呢步,希望可以集合下大家意見,比個方向細佬我,我已經俾呢樣野困擾左我4年,好痛苦!
中大醫院都ok,唔記得要唔要轉介信
我嚟緊想照腦 佢哋話要大約一個鐘唔郁得 郁咗要重新嚟過 但又冇打針冇食藥 好難唔郁
其實係半個鐘就走得,我照左兩次都係呢個鍾數
唔係睇部位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞