Seamatch呢間agency係咪好伏

18 回覆
3 Like 2 Dislike
經Seamatch搵左份19正苦合約
上網睇都好多人話呢間agent伏
想問下而家係咪都係咁伏

過幾日上去簽約
到時會睇清楚問清楚先簽
係,食水深
除左食水深呢?
經agent做政府合約工
唔論錢同假既話其他都係睇運
你去到部門就唔關佢地事
係, 食水深, D agent又串過馬撚
聽到seamatch 一定cut線唔比面
之後D agent 又無料
一日幾十個電話, 當你全職見工咁
一打黎就 "喂, XX, 我手頭上有幾份工好岩你" 老奉你認得佢咁
又係咁chur比咩cert呀 有冇以前D功課乜乜柒柒 好啦好辛苦整理好比完佢
屌最後比幾份垃圾低市價好多又遠到仆街 一係就幫你升左幾個position既工
屌佢老母真係
Seamatch有條姓紀既八婆被人屌左幾年都仲做緊
我都中過招 見完工過左個幾禮拜都冇回音就算數唔打算做
然後有日返返下工打黎話請我 擺明幾手飯 被人Reject左就搵下個咁
一打黎啲語氣欠左你咁話而家請左你你做唔做
我話要時間考慮下
佢就話咁你做唔做Ar要簽約㗎

痴撚線
你做得呢啲Consultant一日幾百個人Reject你啦 又唔係高人工
講緊你呀Cathy Kei
如果你Consultant係Angel Hung都可以唔使簽
佢同Cathy Kei一擔擔 又係冇責任感
希望佢地一世做死係度
唔好出去害人
成間野啲人都係閪
被人捽數就發泄落啲Applicants度
但你點知係肥西
師兄幾有經驗 以前做過人力既外判Office工 (計時薪)
個Consultant唔算好都唔算衰
但成日遲出糧 9號10號先出到
而家做緊Adexxo既工都冇咩感覺 但間野好鬼
份合約仲有個零月就完但完全冇聲氣搵我續約
想問係我要主動搵佢定係佢搵我
個人工對我唻講ok呀
假就預一定係少
我經Seamatch見過幾份正苦contract
又未試過叫我即刻去in嘅
都有幾日甚至成星期先in嘅

人力我都見過一兩份
Agent態度的確無Seamatch咁chur嘅 無咁直腸直肚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞