粉嶺強檢變Fail district

278 回覆
417 Like 6 Dislike
未瞓醒
冇撚有錯
當大部份人乖乖交出資料去驗既時候,咪篩選到邊班無驗既出黎重點查你罰你囉

無奈港豬都係佔大多數,所以玩到間接強逼服從呢招
起碼唔係做第一個先
玩左兩年幾都唔係搞 d 自己test 既test kit ....

外國有幾何(近半年) 仲有大排長龍係為左俾佢了個鼻loan ??

好肯定排咁大條龍只係為左畫面靚,為左有功課交

抗疫只是一場遊戲,被玩的係巿民。。。
你知唔知係外國少少事搵DOCTOR班友真係口UPUP屌柒你
你又知唔知係香港傷風常用藥物係含量高過某%要手持證明去買

你又知唔知中國肺炎本身暫時係無針對性藥物廣泛使用
你去比人關押個個都係對症狀比藥

你喉痛都係止痛喉糖
國外正常覺得開始TESTKIT都唔派
香港政府仲玩緊恐嚇手段日日迫人隊鼻
嘩,勁多人
之前屯門果班又係咁on9 去荃灣咪得囉 係要係度幾粒鐘
加拿大Dr. Katharine Smart ,類似香港醫學會會長直頭教人自我照顧

Tylenol或Advil止痛
探熱

休息

係香港狼到當伊波拉
有咩症狀就食咩就係好主流做法

少數國家對少數患者開抗病毒藥
但台灣儲備只有2.5萬份, 佔不到全台人口1%的藥物儲備率

我講的唔信,你自己問下班隔離人士食過咩藥做過咩治療
屌你老母,家陣係你逼人強檢架
已經要時間排咁柒耐隊,而家仲要我俾錢?
藍屍都唔撚俾啦下話
係咪疫苗試劑貨量過大要清咁啲,邊會清到零,另類大白象,屌!
屌大力啲,要佢死全家
9個鐘都排
我真係唔知,所以問清楚
平時病都係,藥房配成藥,效果一樣
價錢唔一樣
要驗5-6次

今朝6點已經圍住排隊

呢條係無booking 隊
你藥房最抵用唔係幸福傷風素果類,呢堆野賣牌子
散丸療效一樣

Cetirizine第二代抗組織胺藥街坊藥房十幾蚊一排

現在上呼吸道感染就出強檢再可能隔離,因隔離比公司炒遠唔止報紙報的人數
屌,仲多人過前日,屌佢老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞