【小說音樂化】YOASOBI 討論區(13)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
巴打用咩耳機, 想入對true wireless 返工偷偷地聽,用iem 好礙眼
我就咁airpod pro 咋

btw 唔係巴
sorry,我亂叫係我唔啱
真係j ed
其實係扮緊機械人聲因為個故事係講緊一個機械人中意左自己嘅主人所以主歌好多位Ikura都故意唱得比較木獨 冇擺太多感情落去 到副歌先一次過爆出嚟

第一次聽覺得主歌同副歌個vibe差好遠有d奇怪但係了解左歌詞同埋背後故事 就明白Ayase係故意營造出嚟 即刻覺得超正
成首都好正,加埋city pop style
同埋首歌又係短,所以唔覺唔覺loop 多幾次
索尼wh-1000xm4 & wf 1000xm4
索尼真係罪大滔天
用佢哋出嘅耳機聽番佢哋旗下的歌手
仲有呢首d 變調勁多,開頭聽有d 怪,但聽聽下好正
呢對真係個人麻麻地,試過又大又重同埋d聲唔係太好
買linkbuds
已訂the film
唔識日文的巴絲 睇依個網 有埋動態歌詞
https://www.jpmarumaru.com/tw/JPSongPlay-17372.html
果下真係畫龍點睛
等於群青升 KEY 之後個 AH...
j 到仆街
love letter不知幾正
絕對入到前5
Club夜遊ikura出左文
睇到眼濕濕 佢真係好努力
Ikura加油
有冇翻譯
佢地話黑歷史嗰幾首我全部都覺得好撚正
篇文講緊上年年尾嘅感受,果段時間又多節目又要準備演唱會,壓力大到爆曬煲,什至試過一個人係自己間房喊左成晚,然後第二日要忍住唔喊完成rehearsal

之後又有講雖然而家美夢成真左,但係一切實在嚟得太快(出道2年,第1次上紅白同第1次武道館演唱會)。不過佢覺得自己身為「Yoasobi嘅Ikura」背負住好多期望,佢有責任將所有「第一次」做到最完美,同時佢都唔想拖累成個團隊,所以即使要做超出曬能力範圍嘅事,佢都永遠唔會say no,所有野都會努力做好佢

最後佢覺得冇人完全明白佢嘅感受,所以佢會覺得好孤單但係其他人都有幫佢同激勵佢,佢又諗番起好多前人都克服過呢個階段,所以佢決定要面對自己嘅同時振作起來,重新激勵自己繼續走落去,呢樣亦會係佢繼續唱歌嘅動力

(Ikura加油
諗番起情熱大陸Ayase話Ikura做得唔夠好Ayase你個惡魔
Ikura加油
我冇咩幫到手 最多貨下金支持下
ikura 都扁晒嘴話冇位抖氣
而且根本首首都係咁

如果佢呢幾年 keep 住進步
唱功可能會石破天驚

希望唔好唱爛把聲
紅得太快
其實都好恐怖
但真係好鍾意 YOASOBI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞