AirPods Pro個Mic係咪戇鳩…..

188 回覆
1461 Like 11 Dislike
降噪改到垃圾都算…屌你同人講電話嗰陣,對方話疾,同埋收環境聲仲清楚過我講嘢。跟著我講嘢大聲到周圍啲人以為我痴線/對方撞聾嗰陣,先話OK了。

利申:兩個月前先換翻新
想知有冇巴打都係咁? 其他AirPods(e.g 1-3代)有冇咁?
Pro用家 完全放棄咗用來講電話 其實咁樣我買最初果代又平講野又清
真 好撚垃圾
Air pod pro 講電話真心垃圾
即係非Pro版AirPods係收音正常啲?
依家戴咗口罩姐
非pro ver 收音極好 極嘈都收音好 係 轉左pro 先變通話垃圾
有一排要帶兩個AirPods出街
聽歌用AirPods Pro
講電話換返舊Airpods
好撚反智
我今日為咗講嗰陣電話特登使出廢佬戴法都係一樣咁…所以應該唔關戴口罩事 (就算關都應該好細影響,亦唔係主因)
次次用緊airpods pro要聽電話都一定轉返用電話聽筒聽算
講電話完全無問題 但voice message 講野要好撚大聲先得
Same
要淨係戴一邊同較做通透mode會好啲
我個AirPods Pro係兩樣都出事。。。
講電話就環境聲收得仲好過人聲,又間中疾
錄音就同你一鳩樣,要嗌著咁錄㗎
用過非pro 清到成日拿嚟開會zoom
有一樣問題
反而想知有冇人用pro係正常講到電話
係批次問題定點
懷疑transparent mode傾電話會收埋D環境聲比對方
試過一次transparent mode傾人地話我果度好嘈
一轉noise cancellation 就好D
我試過曬三個Mode
結果一鳩樣屌你老味
都有試過鎖死一邊耳做Mic
結果又係一撚樣屌你老味
我都係㗎 唔撚知點解會咁 痴撚線
初代碌棍長啲收音好啲
Pro版係嘈雜既地方成日收唔到音
咁我想問下有冇用緊AirPods 3嘅巴打?
收音如何?
原來唔係得我果個有問題
我講電話戴住係講野人地聽唔到 搞到要一邊戴係耳仔 另一邊手拎住當咪用
但係用teams 就兩邊戴住就好清楚 點解會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞