有無做啟勝既Ching?

220 回覆
3 Like 3 Dislike

商場最主要係好多無謂既admin 工作去fulfill 唔同既獎項。 加上好多突發事件係唔可以囤積, 一出現就要放低手頭既工作去處理左先。 變相日常野就要收工先可以做

住宅盤咪一樣 收工後先可以慢慢做report啲文書野

但住宅d report 無咁緊張
商場要meet deadline
pot 就專心玩比賽啦

巴打遇見過有咩突發事?
同埋商場啲report又大概係關於咩嫁

我做住宅
好多突發/意外,真係要考反應,好多時要靠自己。因為未必有人幫到你
商場突發野多數指老細有特別要求/leasing 同promotion 有特別人士落黎,性質唔同

其實一般嚟講,商場嘅物管team個身份地位會唔會次於leasing/promotion啲人

leasing係大聲d

係因為佢地拉啲tenant返嚟租場所以貢獻大啲

應該係佢地直系shk 仲有好多圖 野都係佢地決定放定緊 批定唔批 物管只係中間人咁 個say冇咁強
有無做開寫字樓物管嘅 黎緊入行都係做POT佢話會派我去𠴱邊
咩環境

pot 就專心玩比賽啦

巴打遇見過有咩突發事?

我做住宅
好多突發/意外,真係要考反應,好多時要靠自己。因為未必有人幫到你
商場突發野多數指老細有特別要求/leasing 同promotion 有特別人士落黎,性質唔同

其實一般嚟講,商場嘅物管team個身份地位會唔會次於leasing/promotion啲人

leasing係大聲d

應該係佢地直系shk 仲有好多圖 野都係佢地決定放定緊 批定唔批 物管只係中間人咁 個say冇咁強

巴打做緊商場?好唔好做呀?係咪商場好做過商廈/住宅

巴打遇見過有咩突發事?

我做住宅

leasing係大聲d

應該商廈最好做

我做住宅

leasing係大聲d

應該商廈最好做

但商廈會唔會好悶
好做:商廈 商場 住宅
有趣:商場 住宅 商廈

利申 商場

利申 商場

巴打介唔介意分享下商場物管有咩特別/有趣啲嘅嘢
同埋領展啲場其實係點,好似多數屋邨商場,
係咪大發展商好做啲?

利申 商場

係咪大發展商好做啲?

Btw住宅真係狗也不屌 尤其係有法團
成日幫KS做野
見佢地好忙咁

利申 商場

係咪大發展商好做啲?

住宅每日都鬥智鬥力 好刺激

利申 商場

係咪大發展商好做啲?

住宅每日都鬥智鬥力 好刺激

住宅D法團好煩

商場最主要係好多無謂既admin 工作去fulfill 唔同既獎項。 加上好多突發事件係唔可以囤積, 一出現就要放低手頭既工作去處理左先。 變相日常野就要收工先可以做

住宅盤咪一樣 收工後先可以慢慢做report啲文書野

pot 就專心玩比賽啦

巴打遇見過有咩突發事?

我做住宅

leasing係大聲d

無知一問
PO 係咪同leasing 冇關 冇得話轉行/轉position 咁

利申 商場

係咪大發展商好做啲?

推推
等陣先, KS pot唔係話14個月糧嗎?
利申:聽網上幾年前的資料

巴打遇見過有咩突發事?

我做住宅

leasing係大聲d

無知一問
PO 係咪同leasing 冇關 冇得話轉行/轉position 咁

物管自己獨立一間公司你話呢
入黎踩場求助
本身讀soc sci,
但有個康業mt 15k offer,
想大家比下意見
唔熟呢行
入黎踩場求助
本身讀soc sci,
想大家比下意見
唔熟呢行

康業做住宅多,聽聞係
入黎踩場求助
本身讀soc sci,
想大家比下意見
唔熟呢行

康業做住宅多,聽聞係

我記得1st round interview果陣,
個hr講過,management trainee 多數會派去 商廈/商場
即係看更
KS唔係14個月咩
入黎踩場求助
本身讀soc sci,
想大家比下意見
唔熟呢行

康業做住宅多,聽聞係

個hr講過,management trainee 多數會派去 商廈/商場

有冇巴打講多d商廈/商場嘅物管工作
入黎踩場求助
本身讀soc sci,
想大家比下意見
唔熟呢行

康業做住宅多,聽聞係

有冇巴打講多d商廈/商場嘅物管工作

其實想問下各位報左啟勝既巴絲,當初有無報過hong yip?
入黎踩場求助
本身讀soc sci,
想大家比下意見
唔熟呢行

康業做住宅多,聽聞係

MT除咗比AAO坐多幾個月headquarter,比較多老細記得你之外,完全冇分別
入黎踩場求助
本身讀soc sci,
想大家比下意見
唔熟呢行

康業做住宅多,聽聞係

MT除咗比AAO坐多幾個月headquarter,比較多老細記得你之外,完全冇分別

明白,唔該哂!
另一方面,我份人好現實,想問下10年內人工升幅其實會係點,
我interview的時候,個hr講過話個MT programme (2-3年) 完左之後,
會有頗大的增長,但佢無講過會升幾多,所以想問下~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞