有邊間marketing agency 好伏?

149 回覆
1 Like 4 Dislike
我喺fb廣告請人grp見到佢哋成日請人喎
點伏?
利申:諗過去in AD
都大嘅 4As 但數碼港
其實依家4as 都好伏, 除非你好識埋堆又咁啱入到條勁team跟到個好大佬
如果唔係整體都係伏, 一嚟佢地太多team每team都係做死一兩樣project, 二嚟個marketing變得太快佢地太大型根本跟唔到都係靠global brand頂住

你可以去搵啲4as 附屬公司或者非4as但唔細間既做會好啲
有冇人返過cmrs
收過佢哋offer推咗,返新工後再收到佢母公司iClick HR電話想R我過去,都推咗。原因係出手低

利申:5年經驗而家base 30k+
巴打想知你做marketing 嘅邊一瓣
做印刷嘅路過 r 下生意
只可以答你social, creative, ecom都有做過,而家做啲up and rising marketing stuff
呢間真係好多人講
唔知佢仲點請人
姐係唔pro? 見佢好似好多training咁
以為佢伏只係工作環境工時個啲問題
Guru伏到爆
Cmrs做奴隸
Society都好攰好chur
咁邊間好少少呀
利申去過interview 個阿姐捉住我喺到講同事是非 覺得痴鳩線入去實無好日子過
Cxxxxxxx Online
朋友係入面做屌哂鬼 有無人聽過🤢
數碼港嗰間都好伏
大細公司都做過
其實都係睇運 學唔學到野 做得開唔開心
大公司學野好啲 但跟著個啊頭冇料咪又係死
到到都chur
日日OT 連放假星期六日都要做嘢 地獄嚟
如果想學落廣告再深入啲嘅技巧
除咗做agency 仲有冇咩途徑?
Dentsu算唔算伏
Xxxxxxx xxxxx 呢?
比較想知Xxx xx Xxxxxx
Google..
我見好多都係做完agency再跳入去
唔係..我叫佢google search
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞