[全平台] Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel 正式討論區 (2)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Vrains腰斬左 不過都好睇過arc v
砌咗副純鐵獸 想請教下
1.) 我宜家定場一般都係召命之神弓+抗戰 (手牌好會加多隻戰華), 想問下依個定場好啲定係王神鳥+結界像+鐵獸邂逅好啲?抑或兩種牌都會投入, 再按情況而定?

2.) 另外想問下純鐵獸強度ok嗎?係咪一般都建議搭TT?
目前記唔到咁多牌

麻煩大家指教一下
5ds世一
睇唔明黃金國裏面群雄割據同御前試合嘅用途
斬完出套垃圾seven
連漢化都無人做
崇光龍輝巧背唔嚟,當年仲有玩副4星哥布林同大猩猩純大力隊
steam link玩好過拎住部垃圾switch
黃金國只會得佢自己企場
場上只可以有一隻怪咪對面咪咩都做唔到
封展開型牌
頭三部都神作級 第4部我覺得比唔上前面 但都好睇既 其他不予置評
gx唔得啦
對比D隊友
遊星大巴大巴車落十代到
唔係喎,我打呢2日就算我出齊哂2張但係對面繼續同屬同種族繼續掂行掂過

咩鐘擺,閃刀姬或者打霍普都一半半

依家我自已改左少少原本2張入3變成入2放2張激流落去
arc-v 未入同調次元之前其實唔算差
Gx係睇十代點樣成長 呢個我覺得將吸引 而且hero deck好熱血
一條友要carry晒班廢柴
因為人地都係單屬性單種族
但唔係副副都單屬性單種族
班廢柴仲要屌你
我本身想開神鳥個set 神鳥一食灰就收皮
仲要係end turn 個下黎 神仙都救唔番
最撚幫得手嗰班唔係識得最耐嘅fd 而係識左幾集嘅校外生
唔知係咪良心發現 5ds個主題先講gay絆 反差幾大下
不過宜家有抗戰 應該都勉強救到?
係,十代個成長先係重點
初頭熱血撚享受決鬥,入學後慢慢面對唔同敵人每次同人決鬥都係賭命先開始知道決鬥唔係得單統得快樂,後期黑化變霸王同埋成長做二十代,唔再享受決鬥,仲得自己一個承擔一切面對boss,最後同遊戲決鬥先搵返以前享受決鬥既自己
得一下解場同手坑 所以覺得都係合神弓好d

不過我自己buy神鳥多 我有入隻烈風之霸者魂下

本身係神鳥鐵獸deck 但啲神鳥後手完全係雷隊友所以cut哂
你要應該落既係千查萬別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞