【I/A】薑餅人王國 (47) - 邁進一週年

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
巴打咩公會 喺第個post見到你

我新 ser ,玩咗冇幾耐,入咗個台仔公會
仲諗住可以一齊玩 我老屎忽 開ser玩到而家
點排隊法?
太耐冇玩 好多新野要學
之前入既公會 得番我一個玩
係咪咁就得
我走左公會都未入返啊 有無公會入啊 湯巴
公會依家爆咗呀 未有位 暫時仲有兩個巴打排緊隊
好多老屎忽都退坑 少sad
卡關14-29
睇晒啲片照抄都過唔到
依加布咩連登公會可以入

呢隻game中親ssr都係nigga
想講堆愚人節任務好煩
生產嗰堆要慢慢揾啲餅喺邊再拎出拎入
戰鬥嗰堆又唔俾skip
要喺餅乾活動度摷番隻餅乾出黎
仲要生產好多件 生產極都未生產完
真 煩過閪
《地平餅王國》
招1人隨時可以入,一齊㩒餅一齊砌隊

伺服器:純香草

公會排名:
公會龍前300(1%);
守護戰前100(1%);
大亂鬥前200(10%);
公會大貿易前200(1%)

博物館:90/90

公會等級:54

戰力要求:
高階龍一刀600萬以上傷害 &
守護戰大師或以上排名

其他要求:
1)要入telegram group
2)唔排刀,盡量分刀
3)公會龍傷害高/ 守護戰高分優先
4)公會地標必需***
5)每週最少捐12件文物

有心長玩、想進步的話,可以入黎一齊討論下,有興趣請聯絡:

https://t.me/cookiemoulder

(請提供打龍傷害圖/守護戰排名圖/公會地標圖)

雖然唔係想入你地會
但想請教下你地打公會龍用咩隊
留名學嘢
問准左寫打龍文字版攻略既會友,可以拎出黎開心share,等各位巴絲餅友一齊上1%,樓主得閒可以pin

因為我地會有台灣人,所以篇野用左書面語寫

——————————————————————————
《韓國YT的公會龍打法介紹》

這打法是用:
綿花高速產羊幫忙擋刀,黑巧擊飛小怪躲攻擊,不然打不過高階龍。
所以綿花冷卻屬性的需求很高,黑巧的開技時機要抓準。

https://youtu.be/GjFAGRDM_MY

配料 (請先看圖,紅色的最好盡量一樣,藍色的要自己調整,剩下的沒所謂):

黑巧:5攻擊配料
冷卻6.5%左右,攻速0%。
攻速0%才能將開技時機的變數減到最少。

閃泡:5攻擊配料/ 3攻2傷抗
***副屬性的攻擊跟暴擊率越低越好***冷卻最少6%最多7%,攻速0%。
攻速0%才能將開機時機的變數減到最少。傷抗因攻擊配料得數量而異,建議打不同階級的龍前,先練習幾場,看情況用傷抗配料。

綿花:5冷卻配料
冷卻最少24%,其他沒所謂。

鯊魚:5攻擊配料
冷卻最少7%。
盡量堆攻擊跟暴擊率,暴擊率最好有10或以上。

血鬼:5攻擊配料
冷卻0也沒差。
盡量堆攻擊跟暴擊率,暴擊率最好有10或以上。

打法(有點精細):
開場先調一倍速。
在鯊魚冷卻剩一點點時,按一下綿花開技。
之後立刻再按一下綿花,用來卡其他餅的技能。
在黑巧剛剛完全進入最內的圈時,連續按黑巧閃泡。(順序不能亂)
在黑巧的技能圖示剛消失並開始重置時,連續按血鬼鯊魚。(順序不能亂)

配料圖係佢啱啱砌隊個陣cap既,傷害圖係最近既最高傷害,連埋公會文物等等因素,大家打出黎既傷害未必會一樣
好,我參考吓
等咁耐唔通又淨係一隻新餅?
呢個更新模式用左成年
活動解法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞