梁天琦,其實只係一個好撚on9嘅on9仔。

232 回覆
4134 Like 120 Dislike
有呢個post已經係清泉
其他嘢是但啦
「但係你行前嗰一步
就為歷史增添咗無限嘅可能性」

喊咗
行到咁前就唔可能係普通香港人,因為一個普通香港人唔會有膽量走咁前,至少你同我都唔會去做亦都無能力去做同梁天琦一樣嘅事
所以啲on9 group 特別多人入
知其不可為而為之
世上冇天降落嚟嘅英雄 只有挺身而出嘅凡人
普通人唔可能做梁天琦所做嘅事
本民前入面好多好勇敢嘅人

仲有魚革… 光復行動…

仲有好多好多你講唔出名嘅人
佢哋都係普通人,佢哋當年選擇咗捨身相搏。
係呀係呀 行前一步受杷呀嘛 一係血肉模糊一係坐監 你班賤民蟻民只係一粒鼻屎都不如既塵埃 係極權權貴眼中身份既價值係0 極權權貴既身份地位係貴族 而且有壓倒性既武力同資源 點鬥?槍桿子下出權力 無對等實力行前一步等同送頭only 歷史話畀你知一如都係誰大誰惡誰正確 只有勝者殲滅者先有最終話語權
出獄,往後一切要平安
好多人喺2014-2016年都已經走得好前
甚至比梁天琦更加前
只係你冇聽到佢哋個名
support
以為醒咗?
等緊下個傻仔代理咋

大家都係精人,點會出手先?
香港又點會有咁多on9仔
靜靜哋揾錢已經夠,點解2019年要反送中
傻撚咗
重點係無幾多個行得前嘅人走上台去講自己嘅政治論述。
以前聽毋忘初心覺得好圍威喂feel,但其實時間耐咗就真係會好易忘記初心,懷疑自己諗返大家當初出聲嘅原因,都只係對強權嘅不滿,只係單純咁認為呢樣嘢係唔啱,就係咁簡單
佢哋有冇好似梁天琦咁高調走上台演講又主動接受傳媒訪問?我自問都叫做有關心政治,但我最深刻都係梁天琦嘅發言。
佢地只會計算,成為機會主義者
係咁易fake到就好囉
我唔認為梁天琦實際上有走得好前
但係佢嘅論述的確有為走得前嘅人提供一個比較有理性嘅基礎
(當時熱狗嘅都有,但係唔係好全面)
原來2019前覺醒左就已經好特別,不如問下點解咁多香港人19年個陣先係所謂訓醒?
靜靜地唔得嘅咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞