各位IT巴打入黎 一齊幫九巴DEBUG.

21 回覆
6 Like 7 Dislike
見到隔離個Post.

嚴選最有創意嘅九巴報站機Error
https://lih.kg/2850202

by 糖醋魚蛋巴打.
似Encoding問題? 定Feature黎? 應該好容易reproduce.

咩JS function return左隻undefined出黎.
by 靐龘鱻麤灥厵飝馫巴打
我諗個牌應該default toString
然後無做null check就直出undefined
九巴自己有it dept, 點解要幫佢debug
轉用typescript 搞掂晒
佢冇地點就係冇地點, de what
點解要幫人debug 都無錢收 除非樓豬就係九巴IT dept既人
if (s=="undefined") s=""

邊度漏水 就補翻邊個窿
做義工?不了。
用 JS 機會好微
個 system 咁撚舊
寫慣c++反正js python兩者無分別
佢嗰套嘢我懷疑分分鐘係design problem嚟,debug 都嘥時間,換 LECIP 啦
Js python 2隻好大分別播
當我地anonymous呀?
i mean ' vs "" only
樓豬係咪九巴IT部de唔到bug上黎集思廣益
bug就我de
糧就你出
曲都無點 de
Out of coding 最多做 workaround firefight
不搞清楚啲 concept 先
你起下我底 就知我唔係.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞