你女朋友會唔會<主動>幫手做家務?

146 回覆
322 Like 108 Dislike
女強人
唔覺得攰
高峰期有 25 隻貓
依家11 隻貓
同意
樓主用嘅係「啲仔」覺得佢太獨立blablabla
咁即係唔止一個男人咁講
換句話說
係個女仔唔夠好
所以啲仔先唔想繼續段關係
雖然唔一定關樣事
但係個女仔本身喺某一(或某幾)方面一定有好大缺陷
攬晒啲家務上身擺個賢妻款出嚟都冇用
女朋友做齊哂連買餸錢都係女朋友出飯係軟既好食
我全部都做 不過A0
呢個世界都係your face your fate
叻仔 用把口冧到條女
幫佢 心甘情願做野 希望佢係好人
重點係佢養你
唔通你想人地養你 但乜都唔使做?
係既 但總有啲人冇咁睇重樣
其他方面 有冇得增強下?
例如打扮 身材 可以後天幫助下
已經唔敢諗遇唔遇到,
人越大會發現越難搵到識珍惜欣賞自己既另一半
拍拖拍到咁辛苦為乜
如果條女係又要我人工高又要我做晒家務 咁我寧願單身
真,聽到都覺得佢地弱智,
廿鳩幾歲洗衣機都唔識用,煮個麵又話唔識預幾多水
連登仔真係最撚叻雙重標準
食飯個陣就話:你冇份食?憑咩男人請
扑野:扑野女人冇份爽?憑咩開房錢要男人比?condom錢都應該AA啦
做家務個陣就:女人應份做
喂 好撚心啦 你呢種人同女拳撚有乜撚野分別
除非你成份糧比撚晒你條女/你老婆囉 咁當我冇講過
如果唔係 憑咩要是但一邊做曬?廁所你冇份去?飯你冇份食?
好sweet
我女朋友(右手)好獨立 咩家務都係佢做
佢做晒d 家務 ,唔準我做,好慘
你點得順佢懶成咁
咪係囉,成日都話要男女平等,男人唔使對屋企負責任,食飯就話要AA。連登仔話要反傳統,男人唔使養女人。但又見唔見佢哋講男人都要負責屋企家務。講嚟講去,淨係講對自己有利嘅嘢。仲好意思鬧班港女。乜都要工一份婆一份,個女仔仲要同佢哋生仔咁痛,然後啲連登仔就話生仔等於屙屎,一啲感恩嘅心都冇。跟住仲要求個女人做工人,服侍埋自己,依班港男真係好嘔心。所以我成日都叫啲女仔就算單身,都唔好嫁啲又要AA又要做大爺嘅男人。
以前啲人就話男主外女主內,依家啲男人就話要AA,但又要女人服侍埋佢。佢哋咪又係雙重標準,仲好意思開啲咁嘅題目。話女仔肯AA又幫佢哋做哂家務就係好女仔,去掩飾自己其實又窮有要女人做工人,服侍自己,攞盡着數嘅自私心態。
啱呀
買左個洗衣籃比佢 叫佢除啲污糟衫入去再拎去洗
佢就放左幾日 之後又係除哂落地
知唔佢衣櫃唔夠位放衫
買左個掛嘅衣袋 比佢分衫著
點知果個衣袋變成裝垃圾
同我講佢想買衫買襪
我一律唔比佢買 尤其係啲襪
我話 你一係執好自己啲衫襪
一係買啲$1一對嘅襪 著完就掉
唔係你唔好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞