想問下HSBC 張signature有咩咁好用?

150 回覆
9 Like 152 Dislike
真心想問

好似Red卡仲好用啲
推一推
Red係網購姐 兩張冇衝突

最紅揀賞滋味 食飯3.6% 早幾年真係無敵
揀賞生活 759同百佳都有 3.6%
不過宜家多左好多卡可以取代 渣打 smart有5%

另外HSBC本身都多實用promote 我年年都賺幾千蚊RC
冇用,red屌打

上年有海外5.6% ,今年冇埋

網上得3.6,不如用red
網上3.6%,食飯2.4%
反而red 好少用而家,得超級市場用到
嗰堆額外回贈red成日冇份
食飯卡
red卡網上有幾多
生活百貨我好少買,主要都係食飯用
有冇其他卡可以取代?
就黎想cut走張hsbc vs 用中信motion食飯6%
連Aeon都做緊4%食飯,飯卡多咗好多
VS我今年都主力食promo唔揀食飯
由1/1 捕到而家
老老柒柒而家VS 仲有咩RC promo scheme?
夏日冬日嗰啲滿8000額外回5%,加基本4倍RC ~1.6%無敵
基本果度我射哂落食飯
平時買野又上網落單多, 就算physical goods 好多時上網落order 自取易就收工時間/地點
咁呢d 情況唔使諗一定係red 左先 (又唔想林林沈沈咁慢慢爬山爬夠8k)

除非去黃金砌女如果唔係都唔知點樣用張vs 簽出黎

重點係佢地d promo 成日都要隔幾個月先收倒, 仲要有封頂
次次等到佢出果下都唔記得左回事見倒
早年每次見倒幾百RC 炸落黎都要諗下jm9
而家reward+ update咗會寫明係咩promo,見到有分入就大約知上期簽過乜
其實有封頂先係問題
散下散下乜都簽d, 又好似我咁唔係勤力入reward+ track 住progress 既
好易簽爆左target 然後 "蝕" 俾佢
與其係咁我放棄果1% delta 簽番red 算, 仲要d RC 可以即日番番黎
而家少咗出街食飯,張卡真係冇咩用
你地通常一年賺幾多rc
簽幾多左右?
一陣又有人post 幾百萬rc
岩岩先入左 5000RC 交卡數
有無終身免年費食飯卡
飯卡係咪中信果張最好
求教
邊張回贈最高
好似所有餐飲類都得外賣買珍珠奶茶
RED卡以前無上限就勁
現在得頭1萬有4%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞