《鬼滅之刃 遊郭編》討論區 (4)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
痴返埋變個完整故事
再加埋ufo嘅特效
啲人先入為主覺得鬼滅原本就死咪用個救字囉
,如果係都要話動畫化前後人氣差距大/好大就叫救,咁近期啲嘅咒術/我英/dr stone,知名啲嘅聖鬥士/火影/死神/海賊王又算唔算比人救?咁又邊套先唔係救,個差距要幾細/原本要賣幾多本先唔係救?
如果係覺得本身鬼滅漫畫水平太低比ufo主動衝入火場救,主觀到咁就冇得講啦
老闆試咗鐘,應該無問題嘅
大家都岩
敗走
冇走喎
洗撚你幫
好明顯係鬼滅令ufo更多人識
自己又逃稅 好明顯係鬼滅令ufo挽回聲譽
係既
今季好睇過上季同劇場版
漫畫睇呢篇都唔覺得咁正
煩撚到 又要面又要典
講起地獄老師,以前舊版無論動漫都係經典神作
新番果套漫畫完全唔掂
我會話相輔相乘囉

鬼滅動畫化 真係令多左人知UFO畫打鬥好叻
未畫鬼滅UFO 都係得班月廚係到圍爐打飛機
仲要不嬲俾人屌開佢文戲又長又甩冗

依家係鬼滅之後 UFO出品都俾人話係人權IP
其實唔計鬼滅 有邊套野係UP出黎個個都知係UFO做?

咁係咪鬼滅救左UFO? 不過唔係講笑 唔係鬼滅令佢賺咁多 話唔定逃稅罰款都可能唔夠俾
空之境界
Fate
唔講唔記得呢套TIM
記得當時都幾紅, 不過D人多數講同FATE同作者
印象中都係冇乜人提係UFO整 俾到盡咪又係得班月廚知道
咁套套作品都係圈內人熟啲㗎啦,啲跟風睇鬼滅嘅人又鬼識ufo咩。ufo出fate動畫咁一定會多月廚識,仲要月廚其實好撚多人佢出fate zero嗰陣啲特效正過晒同期動畫起嗰陣個動畫榜又勁高排名,嗰陣ufo塊招牌已經靚啦。
問題就係如果有套新番依家出到街同人講

呢套動畫製作公司同鬼滅係同一間 < 好似好犀利咁喎
呢套動畫製作公司同Fate係同一間 < 哦, 係咩

咁既反應分別囉
ufo遲啲新嗰套魔法使之夜應該都係得月豚會俾錢睇,冇圈外人識
我都唔想睇青子開外掛
前水柱應該可可能見過上三?
升柱條件好似係 要殺50隻鬼 或者 殺一隻上/下弦
照咁睇就算胡蝶忍 對 D鬼卒都係切生菜咁切

我腦補斷層大 應該係因為 全集中常中 既應用普及化左 炭狗 同 下五既分野都係係呢個位, 未識之前炭仲俾人打到吖吖叫, 識左之後同強化左既下一打到有來有往
呢d係漫畫正傳內容?定外傳?
現任柱係最強的時候,
呢個結論應該都係因為呢幾個柱好耐都未死,
能力一直疊加之餘又經驗充足

之前大部分柱都不得善終,
可能前任有幾位柱就係比下六坑殺左都未升級
得舊火柱 舊水柱 係可以到老然後退居幕後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞