bno visa 求救

21 回覆
0 Like 25 Dislike
小弟有BNO,老婆都有BNO,老婆做主申請人,主申請人申請左之後,我做dependant申請去到IHS比錢個陣發現仲未需要老婆既reference number,原來係開頭條問題"Are you a BNO status holder" 我答左YES, 原來要NO先會做到Dependant......但已經LOCKED改唔到資料,不過我就未比錢,但無地方可以簡取消申請.....想問問以下問題, 以及可以點做?
1. 我地都有bno,夫妻可唔可以獨立各自申請??
2. 因為取消唔到,又未比任何錢,咁我可唔可以直接用第二個email,再申請一次??但d電話同住址,配偶又一樣。。。
救救小弟
冇得申請了 好多人填錯最後visa冇得拎
咁簡單問題都唔打去問

你未比錢即係未submit, 點解唔可以再另外申請
兩個都BNO點解要用dependent
仲乜用dependent啫
食緊軟飯?
下??唔係一個家庭一齊申請要同一個GWF NUMBER咩?? 我上網睇又話副申請人要填主申請人既GWF NUMBER先LINK UP到一齊, 但我依家咁樣已經係2個都係主申請人, 咁無問題??
"Are you a BNO status holder" 一定係答YES
呢個係基本原則問題

之後佢會問 are you applying with any other together
答 yes 然後填埋配偶 BNO passport number
兩個人分開申請一定無問題. 完.
繼續填埋落去就有

Family and relationships
Do you have a partner? Yes, I am married or in a civil partnership

Does your partner have a valid passport? Yes
Passport number
Issuing authority
你既意思係第一個application 既"are you applying with any others" 答yes 定係第二個applcation?
咁如果有小朋友,又假設大人細路一齊走既話,咁分開申請(小朋友跟其中一人申請)有問題嗎?即係是否違背一家一齊申請既原則?
你依家做法係啱
做dependant 係錯
Both
點解你要做 dependant 先?
兩個人獨立申請先最好
你本身有BNO, 仲用咩dependent身份申請

你驚批畀你老婆,唔批畀你
唔洗理咁多,只要唔係呃佢就得
有case填錯passport number都無問題
弱智點去外國生存
弱智留翻係香港,已經好多弱智去到英國出醜,呢幾日先有單後花園見到狐狸走去報警,以為狼同狐狸一樣
你未比錢又改唔到野就del左個application 再整過啦 ! 有bno唔好做dependant 啦
多謝咁多位教路。因為我睇啲youtuber 可能唔update掛,或者我理解錯,佢地話想「家庭式」就一定要做dependant, 要填主申請人個UAN or GWF先叫「家庭式」,咁我咪諗住做dependant「家庭式」申請。所以好感謝大家教路。屌完又肯教番我既我都十分感激你地,至於斎屌又無建設性既⋯⋯
『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (24) 直航英國等候區
https://lih.kg/bfMdknU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞