有冇最近讀過pmp師兄

68 回覆
3 Like 6 Dislike
有冇師兄會放上course d notes
我早兩年讀完個course
發現改哂考試內容
今年想考😢
上個月pass左3AT 我都發覺我報個course同考試內容好大出入 我直接用simulator 同 youtube溫 你試下溫少少之前個d material 再直接用exam simulator溫 加油師兄

我上年考左agile
我struggle 緊點溫
係咪溫返agile
再睇返早2年仲係waterfall 個d management, 49 processes
之後就做sumulator
同pmp比
應該算易
不過d題目都係情境題,個個option都似岩
係考acp 就快,好似就又改,話分三份卷考
搭單問下
本身做開marketing 最近開始幫手跟下啲Martech pj
想增值下自己 係咪俾錢就讀得?
但係考試又要有pj management經驗,係咪一定要有proof先考得 定係有上啲course就當meet到要求?
PMP 以起 Prince2 已經少野記好多,好多時臨場用 common sense 答
Course 就你比錢就有得讀
報exam要你有36hrs PM experience
寫返details 出嚟
Thanks bro
同埋點解啲course既價差咁遠既
有間s字頭就4千幾
中大搞既就成7千尾
有間印象中過萬
有咩分別
我第一次報k字頭個讀pmp,皮幾野
唔知係個人未ready 定一日上7個幾鐘太chur
上堂d野完全入唔到腦
第二次就係i 個間讀acp
覺得佢讀得都ok, 講到d重點

有fd讀CU個個,平d,話教得都ok
不過我問過佢冇得online 上堂
所以我都煩緊

如果自修一個月冇效果
可能報CU個個算
留名
係咪首先要有pm經驗?
Lm
呢張嘢十年前就有用 依家根本一街都係
我係買左本pmbok hardcopy 因為唔想睇mon咁耐
Pdu個要求就udemy買左個course 連睇都冇睇完 就咁拎左張cert去fulfill個requirement就算
買左d題目做左 入到去考個陣 發現d題目根本唔係個回事 完全係鳩估
出黎個結果有一個aspect fail左 但overall係pass
Udemy都係百零蚊 同考試費比根本係毛
Pmi member 平喲考試費
pmp其實common sense,, 溫左幾日書
冇睇過佢本pmbok 輕鬆pass
全部above average
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞