香港cfd交易平台最好係邊間

36 回覆
1 Like 1 Dislike
ig? plus500? pepperstone?
規模正常 出入金方便 同交易費唔貴
有無大大解答下
真係咩?講多少少
有入無出平台,直接crypto合約啦
點搞?想知
咩意思
用開pepper東
反而想知 既然cfd係香港唔合法
咁我成日用信用卡/電匯出入金
會唔會比銀行查?好似幣安c2c咁
pepper東出入金煩唔煩
同問,想開cfd戶口
用邊間好,有冇referral
可以唔出金咩?
我未試過出唔到金,早上一次出50萬up都即日入落戶口。
目前,香港證監會規定香港的正規外匯經紀商只能為客戶提供不超過20倍的槓桿,超過20倍槓桿的公司即為非法經營。
pepperstone spread 只係5點
按金又低 出入金方法又多 部分唔洗俾手續費
不過要注意 如果揀左一個payment method入金
如果要用另外一種payment method出金
咁你要出晒金先可以轉
所以建議用paypal出入金會方便d

ig market spread都係5點
但其他方面都比pepperstone差

icmarkets仲係1點鐘收市 唔洗揀

其他broker就未用過 我主要用mt4玩algo trade
btw 樓主係trade咩product?
如果係hk50就pepper
fx就icmarkets 佢d spread比較靚 出入金都方便
用開ig 冇咩古惑出入錢正常
mt4
巴打想問下你pepperstone係開usd定hkd戶口, 因為paypal個匯率好西, 唔想用hkd喺paypal到入金落pepperstone轉usd , 你係點處理呢part
我係paypal 同pepper都係一樣用hkd
最好bank acct/credit card, paypal, pepperstone成條路都係用同一種currency去出入金

換currency就用返bank 咁抵好多
多謝巴打解答, 我呢個問題諗咗好耐所以仲未入金, paypal出金落返bank ac 有冇試過比人查定點, 雖然我開咗間虛擬銀行頂住
我用大行 暫時未試過俾人查
一路用開 pepperstone 但係呢排set sl sg 專登 hit突
有冇ching有其他broker介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞