施耐德換制面一問

43 回覆
0 Like 19 Dislike
啱啱買左樂聲冷氣機,黎到先知插頭係圓形,但一早整咗方形插面

想問係咪就咗換咗個電制就得?自己換得唔得
冷氣機用肚臍蘇加曲架掣

16a插我記得係無fuse

不過其實依家冷氣用好少電

你想用13a 都無問題
下,係咩🤣?我見個三腳插下面有個20A開關制,唔知係咪用嚟開冷氣

咁佢部機個三角圓插點搞?
但想問下係咪拆左舊制,跟返三條線駁落圓頭制面就ok?
睇番功率幾多,唔超嘅話你不如直接改冷氣個插頭
改制仲麻煩,同我驚你電親
可以自己換,成組連面版換,但要買番啱 A 數。
係 改制要停晒屋企既電 拆個制出黎再拆線駁線 可能會駁錯線 又可能整花牆有隙位 改插頭簡單啲
樂聲改插頭好似會冇咗保養,上網睇,未fact check 所以先想改制面算
你搵返信興安裝會幫你搞
改制收多$150
哇咁好賺
BTW 樓豬你部冷氣幾多匹?
其實3/4, 你用13A 都得既, 係驚成日起動搞到條FUSE壽命唔長

如果最好就改用肚臍蘇,
如果你確定下面係個曲架掣, 同埋你識點換, 同埋點確保自己安全既話
係, 如果用肚臍蘇更靚仔

如果你識整同確保安全既話
唔識 諗住換15a圓形制面會易啲
不如我俾150蚊你你自己做返好唔好
好呀, 屋企我自己所有掣同蘇面都係自己換既, 係咪可以影相每個150蚊同你CLAIM返錢?

我自己鑽果D撞爆螺絲愛黎上電視架, 可唔可以又問你CLAIM埋?
其實換蘇面同換肚臍蘇既原理同工序差唔多, 如果無試電筆/他筆就去廚房打個大掣最安全
邊個9up呀,信興裝機都係一野剪
成屋裝修都要$150一個啦柒頭
你將全屋裝修同換個蘇面做對比, 都唔知邊個柒D

講緊呢D簡單野都咁大咬, 你就忍唔住衝出黎柒, 係咪阻住你搵水魚?
原廠代理我唔覺得貴

安裝$450 + 改面制$150 , 兩個人搞我當支持本地師傅
$150
連車錢都蝕埋
清,唔好咁天真啦
150 蚊講緊突登上人屋企改掣面,如果你裝修期間分分鍾唔洗錢添而家突登上黎,要時間,要車費
冷氣師傅裝機,全部cut 頭直駁線加膠木冚,發展商都係咁做
專登搵人整嘅話冇五舊四都唔係啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞