真係頂D 性別膠同女權膠唔順

14 回覆
5 Like 3 Dislike
讀過degree同asso都知呢個世界好撚多GE course係 gender study,
而讀過果呢D course既好多都會變性別膠或者係女權膠

呢D人眼中咩撚野係性同性別(佢地既講法係性/別)
成日被害罔想症咁覺得咩都係「父權」,係男權壓迫,咩撚野都係歧視

早排佢地跟外國風玩廁所。

人地奧巴馬話要比D小朋友按自己「心理性別」入廁所,佢地就要話整D廁所唔分性別。ok fine,有人歧視你,你大曬,最後真係比佢整左!

但我近排先look到份野

我屌你老母!左邊個頁話要保護女性免受性侵犯,右邊個頁話廁所要唔分性別

咁到時有女仔係廁所比人偷窺,性騷擾係咪又入父權算呀!我屌你老母

就係呢D on9思想搞到好地地一個女仔會仇恨男人,亦咁多男人溝唔到女,散佈呢D思想既人仲有得做教授 真係咩世界
法國係
我都頂班feminazi唔順
即使係善意提醒叫女仔唔好着得太暴露都屌victim blaming
屌我又唔係話你着得少抵被人強姦
唔通叫人鎖好門窗又係victim blaming咩
我都頂班feminazi唔順
即使係善意提醒叫女仔唔好着得太暴露都屌victim blaming
屌我又唔係話你着得少抵被人強姦
唔通叫人鎖好門窗又係victim blaming咩

我屌,呢個又係勁常見!個D女權膠仲用呢D講法黎「證明」個世界好父權

話咩D人幫強姦犯開脫呀 D教授(咩文化研究、gender study個D)仲懶學術咁話咩鳩野rap culture,成班塔利班咁
根本自女性有投訴權以嚟已經係平等咗啦,而家仲要爭女權根本就為咗女人有更多著數
根本自女性有投訴權以嚟已經係平等咗啦,而家仲要爭女權根本就為咗女人有更多著數

屌,投票權?? 唔講唔知,呢個係女權膠既大話

詳細睇呢段片:

https://www.youtube.com/watch?v=t4cU-KZPpTI

我都係上網search 外國D人點講女權份子先醒覺 ,後尾有人譯左
外國班女權撚連男人掹開腳坐叫manspreading都係男性父權下霸道嘅表現
你老味男人兩隻腳中間有個春袋 合埋腳坐唔夾爆都焗熟啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞