[警世] 千祈唔好買N1貓砂

55 回覆
10 Like 2 Dislike
前排冇哂貓砂 買開嗰隻又冇貨 見hktvmall特價好平就諗住買啲試吓
買咗綠茶味 一開就知中撚哂伏
勁大陣好假香精味 唔好講貓 人都頂唔順 聞咗勁暈勁想嘔
開住屋企度大門散味 成條走廊都聞到 大半日都唔散
唯有開埋包原味 原味都叫正常啲 但有種栗米條味 我隻貓
好似想食咁

原來唔只得我一個係咁
冇記錯好似大陸嘢嚟
個回覆無諗住了解下,勁不負責任
人哋話自己隻貓急性腎衰竭 佢都仲可以講咩享受購物樂趣 跟template覆都唔好咁反社會
香港用開N1
鎖水功能好厲害
嚟到英國試咗好多貓砂
都無N1鎖水功效咁顯著
屋企人係獸醫 佢最近先同我分享
有個case就係貓痾唔出尿 個主人唔知原來係咁緊要
見佢兩日都完全冇痾 第三/四日先想送佢去睇症
結果已經趕唔切 隻貓貓係睇到醫生前就死咗
提提大家 貓痾唔出尿係好撚大鑊嘅事
大家真係要多啲觀察佢地 有啲生理上明顯反常嘅跡象就好去睇醫生唔好拖
On9
谷左幾日尿仲唔轉返舊貓砂
我用n1, 不過每次都溝舊砂,3舊7新, 無咁濃味之餘 貓要聞返自己d 尿味先識屙
另外開左包裝未用哂唔駛封口 由佢散下d 味, 其實其他牌子都會有甜味, 王漾 雪姬都試過

感覺無太大分別,如果你想無味唔好用豆腐沙 因為原味聞落都會甜甜地
同埋盡量貓貓數+1 既沙盤數會好D
我見有D朋友養2隻貓貓都係用一個沙盤
之前聽巴打話轉左廠後質素直線下降
用日製果啲啦
我之前都用N1 , 之後轉左 小白執事 , 仲好用
不過貴
用開N1 係meowcamp買...
見vet個到都係賣呢隻以為OK..
好在so far無咩問題
通常買原味
新養貓?
貓想食豆腐砂係平常事,因為其他牌子都會唔關N1,你google 會搵到啲台灣blogger 有講
唔用N1 ,
各位有冇比小白執事平
少粉原味既豆腐砂推介?
用開植物之芯
不過成日斷貨
用緊怪獸部落果隻豆腐沙
我上兩個月都買左n1綠茶,發現係勁刺鼻,綠茶個味仲有d假,我有溝舊砂用都遮唔到,結果我放棄唔用佢。
用豆腐砂會唔會好啲
HKTVMALL不嬲賤種黑店黎

搞到咁大件事仲係用罐頭template覆人

呢隻好用 少粉塵
產地中國??

利申 用緊Hitachi原味
Weelitter
用左N1好多年,但因為移民外國冇豆腐砂所以成盤直接轉左礦砂,啲貓都適應到以前用豆腐都係驚佢地想食落肚
礦砂佢地完全唔會想食,吸水又幾好
不過買咩砂都好,最好買原味。勤力啲剷就唔洗擔心大味問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞