Muse新歌 Won't stand down

73 回覆
25 Like 0 Dislike
https://youtu.be/d55ELY17CFM

繼續維持3年左右一隻album 首新歌有番以前啲style 仲都幾重下metal
踏入20年代 muse係咪要強勢回歸
有冇人同我一樣覺得唔好聽
我覺得幾正下
同頭4隻album比就一定冇得比既 但起碼回歸初心玩番rock唔玩edm先
依首已經好過上隻碟
好正喎
同oos/absolution比就當然輸
已經好滿意了
我要求好簡單 好過the 2nd law就得
都係2nd Law同上一隻墊底㗎啦
感覺有啲似上兩隻碟再撈埋 origin of symmetry 咁
希望唔好佢哋再玩電子嘢
首歌真係向boxing day個日冇啦啦live再加早幾日的preview
有人砌到咁上下出黎都估到首歌7788
我上一隻聽嘅Muse已經係呢隻
2nd law 起碼仲有Survival , unsustainable, Supremacy

上一隻直頭不知所謂
Dig Down一出已經知仆街了
首Dick down 一出已好驚嚇,點知對比隻碟已算好

反而dig down 個acoustic version 好好多,見佢地啲live 之後都係唱acoustic 版,心諗係米佢地都知衰
skip得最多係上一隻
得algorithm先叫似樣
break it to me 係叫有tom morello有場最尾個時玩live先得閒聽返佢手結他
17年個堆live setlist真係
俾返15年年頭個時個list我真係畢生無憾
依隻打後都唔洗聽
正,幾時有新碟?
absolution 都好正喎
希隻碟最少有返Drones既水平
Black Holes and Revelations都好正其實
有knights of cydonia
屌 諗諗下上隻真係最差
我得pressure聽得落 其實都麻麻
廿周年remix版我覺得個效果都幾好
夠rough,聽落再放啲
終於有返少少以前味道
上一隻碟黑歷史嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞