唔怪之得啲支那人咁憎美國

224 回覆
1132 Like 10 Dislike
點解好似全部都係講緊自己咁既
其實有邊個香港人會一世未去過支那
仲要呢一代後生咁多都係黎自單非家庭
好嬲啊,死美國佬!
笑死, 最叻打飛機
依家全香港九成媒體都係咁
2019前大把人週末上去飲屎茶

利申 其中之一,試過一次飲完屎水急屎急到要即刻返酒店屙屎
全部第一都係講緊佢自己
我就年年都被逼去支那探親同拜山
如果有香港人可以從未過羅湖橋,從未去過支那,咁佢真係好幸福
其實咩叫甩鍋?
你呢碌咩來的
點樣可以cap到咁
疫情一日未完仲未知係邊個抗疫失敗
統戰部停電
韭菜:我睇唔到

經典回顧

問:霸佔中國領土最多的是誰?
答:俄國
問:未佔中國寸土的是誰?
答:美國。
問:義和團時,在海蘭泡,江東六十四屯屠殺中國人,趁機單獨出兵佔領東北全境,逼清政府簽約割人東北的誰?
問:義和團後,主動退還多餘賠款,建立清華大學,並資助高等教育和公派留學的是誰?
問:除日本外,承認偽滿洲國,建立邦交的是誰?
問:堅決不承認偽滿洲國,要求日本撤出東北的是誰?
問:七七事變後,1938年出兵新疆的是誰?
問:七七事變後,要求日本撤出華北,並對日本實行禁運,派出志願航空隊支援中國的誰?
問:在南京大屠殺時,對割佔土地上的華人進行大清洗的是誰?
問:反對中國當聯合國“五常”的是誰?
問:支持中國當聯合國“五常”的是誰?
問:中國需要幫助時撤走專家的是誰?
問:中國發展經濟時開放市場的是誰?
答:美國
問:當年威脅對中國實施核打擊誰?
問:不惜代價,堅決阻止俄國核打擊的是誰?
問:誰在中國入世談判時要求中國實行五天工作日?
問:誰給中國永久最惠貿易國待遇?
問:美國現在的油價是多少?
答:28美元一桶。
問:俄國賣給中國的石油是多少錢?
答:100多美元一桶。
問:輸入中國最多先進科學技術的是誰?
問:每個人的電腦裡用的CPU芯片是哪個國家的?
問:中國留學生最多的國家是哪個?
問:中國的朋友是誰?
問:中國的敵人是誰?
盜竊国
強姦国
咪少左依兩個頭銜喎
TVB 都日講夜講英國美國澳洲點撚閪好亂好唔掂,中國一帶一路如何英雄式拯救其他苦難國家,中國強國所以全世界都要針對中國,blah blah blah.

藍絲睇得好高興架。
點衰都係世一
因為貨幣嗰個中國敢認第二
無人敢認第一
身體最誠實,移民得個啲都係有啲錢,唔通留响度同你共富咩
仲有
貪污賄賂國
侵略國
全球第一支那人想移民去嘅國家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞