2022 Summer Internship/Placement (11) - 無所謂!佢損失!

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
想問如果提早resign佢哋有冇權唔出reference letter比你
你做完apt test幾耐有call
我估應該係in晒先派掛 ching 係grp in? 介吾介意tg 傾
tg
@Yoyayayayya
就算唔提早resign 佢唔滿意你表現都可以唔出比你掛我諗 employment letter 就應該一定會出?
有冇ching有報PWC Deals financial?係唔係好難爭
兩個禮拜前做apt攞10000分連VI都冇
好似唔係apt test高分就夠
big 4 deals intern本身就hc好少
可以宜家同HR講翻 email佢地就得
上年都係咁 business case都係比30分鐘你睇sources然後吹水
reference letter就算表現唔好都要出架啦 前提係你個term唔係太短
太短好似有機會會?
理論上都應該照出比你 不過你如果太短得1個月咁 個reference letter會少肉酸
係咪要神科先入到 我見description係做m&a
唔使神科都入到嘅 有啲神科人通常會攞來做第一份intern咁解啫
big 4個m&a同出面bank或者m&a firm性質唔同嘅
想問MUFG 交完application 之後有冇消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞