元朗私家車剷上行人路 女司機一度昏迷兼4人受傷

492 回覆
66 Like 39 Dislike
我地架車呢!
頭post: 上月31日除夕夜,新蒲崗亦曾發生同類意外。當日傍晚6時許,一輛私家車失事越線迎撼的士,撞毀路牌及鐵欄剷上行人路,掃低5名途人再撼撞地舖鐵閘後停下。意外中,一名23歲女途人當場爆頭慘死,另有一名63歲男子送院後不治,25歲男司機及另外3名途人亦受傷送院。警方及後拘捕肇事男司機,他已被起訴「危險駕駛引致他人死亡」罪,案件於本月3日首度提堂,押後至3月4日再訊。

同31號嗰單連性別年齡都咁橋一樣?定係yahoo記者都係連登仔嚟
痴撚線個牌點考返嚟
整花人地架車 賠啦臭閪
死還死唔好搞到人
雅虎係度出假新聞
柒撚到, 撞到人架車想hit and run, 點知炒到咁
香港真係好撚多呢啲賤種垃圾低等人

我就對香港同香港人死哂心,換轉以前一定嬲到癲

我真係好撚鐘意香港
門都未閂好, 似踩錯多過想 run
車主自己都唔係咁反應啦正常
咁多口德村搶高地
n波漏後,撞到後車個人慌咗,n波㗎油唔郁
,高轉啪咗落d波向前衝
希望唔係地氈問題
我未學車已經知道地氈可以好危險
乜弱智可以上連登?
死臭雞
佢應該係冇想返P波開門落車果下仲係R,發現瀨咗嘢就踩錯掣,唔知大家有冇聽聲佢向前衝嗰下估計佢應該亂鳩chock個波,聽聲聽到係D波比油跟住N波爆轉聲,再到突然有力水直路加速D波
咁撚塞都揸咁快,一係油門當brake踩一係香港腳發作
啲女著得越少布越易pass
正常嘅呢種諗法
佢地應該係最快CONFIRM冇死人
踩錯7-8秒腳制?
仲識比油抽頭過安全島, 都唔係想走?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞