休班警涉虐打女兒被捕

120 回覆
426 Like 11 Dislike
一名休班警去年涉嫌在觀塘一單位內,懷疑因學業問題以書簿體罰其7歲女兒,今年初被拘捕及停職。他被控一項虐兒罪,本周三(12日)觀塘裁判法院提堂。

警方去年11月9日接獲女童母親報案,指一名男子早前在觀塘一單位懷疑因學業問題責罰他的7歲女兒。觀塘警區重案組經調查及徵詢法律意見後,本年1月3日拘捕該名33歲姓李本地男子,並於同日控以一項「對所看管兒童或少年人虐待或忽略」罪,案件將於明日(12日)在觀塘裁判法院提堂。

該名男子為一名休班警員,他已被停職,據悉他駐守警察總部刑事及保安處。

警隊非常重視人員的操守,任何人員干犯違法行為,警隊絕不容忍及姑息,定必嚴正處理,進行刑事調查及紀律覆檢。

https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20220111/s00001/1641909172137/%e4%bc%91%e7%8f%ad%e8%ad%a6%e6%b6%89%e8%99%90%e6%89%93%e5%a5%b3%e5%85%92%e8%a2%ab%e6%8d%95-%e5%91%a8%e4%b8%89%e6%8f%90%e5%a0%82
Goal ~~~~~~
又休班警
慣咗手勢
休乜撚野班
打成點先
放心. 之前嗰單都係 簽保守行為
重判2小時社會服務令算啦
黑警做乜都唔使怕
如果事主唔係警
肯定個個話打下體罰都告虐兒
休班警涉虐打女兒被捕
黑警就黑警
點解係佢地先有分休唔休班
又唔見有休班文員休班醫生休班司機
阿sir教女唔駛你教
咁都冇事?返屋企仲唔打個仔仆街
警察襲擊女兒係執行公職,休班警平時都要執法。
休你老母
警員
虐兒唔係新聞啦
警察打人被補先係
上幾兩年開始以為警察可以打人唔駛負責
日日打
停職放長假,判完服務令又可以復職
又贏
呢啲人無得救喇,幫佢先打針再人道毀滅

個老婆應該想離婚好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞