Jobsdb成日請人既閪公司

287 回覆
89 Like 1 Dislike
閪老女人carol上星期仲開緊13K請男寵
入去捱下都好嘅 捱完覺得出面再無閪工
Bright future 藥
我個FD好勁咁做左差唔多1年,佢走個時好多花生
呢間地獄黎,尤其HR都可以全部一齊走
我都係俾個臨走前HR呃左入去,做個幾月頂唔順d文化,非常傳統舊式管理
員工福利幾好,成日自家產品有折都幾抵
不過部門d亞頭睇跟邊個,我預果個係伏

例如:HR話星期五可以著便服,自己亞姐唔俾就可以推翻HR policy
碧瑤
Acme Learning Centre
師兄 之前我都做過大昌行呀
我做FMCG division 邊條team就廢事自爆
總之入面d人好撚閪 小圈子玩針對
呢間直頭係LinkedIn 搵人問人有冇興趣入去做
你地分行啲職員行過見親都係R手指
你叫咩post,黎緊諗住見佢既安裝技工
仆街 啱啱入咗去
祝你好運
我見佢話講地盤既安裝技安,黎緊仲諗住去見
Johnson Controls 算唔算?
工*
foodpanda
鹿會
Evergreen
會發生咩事?
逢係叫 乜乜行,物物行 個啲
全部都係冚家鏟黎
我做緊間公司都叫 XX行,做批發零售

間公司應該有50年
今時今日仲用緊經濟起飛前嘅經營、宣傳方法
間公司無後生,唔計我本人,最後生都43歲
基本上唔請後生咁解,我都只係急住要人先變左特例
專請大年紀,甚至就退休,話因爲有頭家可以困住佢地

之前公司話疫情封關,生意唔好蝕緊錢
所以要全公司減人工
咁算數啦,雖然本身唔係做支那生意

但所謂「蝕緊錢」嘅幾個月之後
係啲領展商場度開4間大分店

我依家都做住搵工
以後見親啲乜乜行、物物行全部BlackList
wing kee produce limited

閪到連medical都冇,問佢點解咁基本都offer唔到,佢好似覺得好撚出奇
話返5 day, 其實係星期六都要返工平日就補返假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞