[燒錢台] 手袋分享區(64) 請善用不推文

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
Q: 手袋台嘅宗旨係咩?
A: 請善用不推文回覆,拒絕做伸手黨

Q: 請問xxx邊度買到?
A: 大路牌子請到專門店,小眾牌子/網購歡迎討論

Q: 請問xxx幾錢?
A: 請參閱官方網站,或者親身到專門店詢問,或者打官方熱線查詢,或者直接問閣下嘅SA

Q: 請問xxx仲有冇貨?
A: 請親身到專門店詢問,或者打官方熱線查詢,或者直接問閣下嘅SA

Q: 請問xxx難唔難買?
A: 買到嘅人覺得唔難,買唔到嘅人覺得難,一切都係緣份

Q: 請問xxx洗唔洗配貨?
A: BKC零配出袋係都市傳說

Q: 請問xxx要配幾多?
A: 每位sa唔同,資料不能作準

Q: xxx代購信唔信得過?
A: 信唔過

Q: xxx二手店信唔信得過?
A: 信唔過

Q: 買完個袋後悔,有冇絲打原價接手?
A: 冇,但可以考慮去專門店換款,換唔到仲可以放上carousell或者二手店寄賣
留名
我發覺HC啲sa普遍walk in客買嘢都唔會主動比contact
sorry難聽都要講句⋯好核突⋯

我p18加配貨都唔駛33k…靚色銀扣 當時新客 不過唔係同一日出到袋

得罪講句 你33k同1:0.7 分別唔大
睇左咁多youtuber買袋review 買左咁多袋 都係覺得gold hardware> silver hardware
無錯銀扣夠young 但金扣夠雋永 暫時冇一個袋改變到我睇法

另外最近好鍾意睇名牌袋斷捨離片 法國有時d youtuber既thought process好矛盾(通常係中國/台灣)
比個袋燒著果陣就話好靚好裝得(大袋)/好精緻(細袋)
但當用厭左/有第二個心水袋(通常佢地都唔會認) 就會講佢地d缺點出黎 e.g. 唔要Celine box因為唔裝得又易刮 但之後就見佢地入手design相似既Hermes constance 又或者係唔要某個chain bag 因為銀到膊頭 但又會繼續用Chanel
想請問有冇絲打矢知Chanel 22c嘅seasonal 袋係咪賣晒就唔會再翻貨
前幾日先睇中個22c嘅袋,但好似下一季又已經就快上架

多謝棒棒你復番我上一個post
Sosad 咁即係買唔到,唔想食炒價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞