林鄭月娥稍後開記者會 講述徐英偉、蕭澤頤、鄧以海等人出席洪為民生日派對事件

598 回覆
407 Like 27 Dislike
可能淨係請少女 點會有佢份
777:又阻我捉通關大棋,又要諗點搬龍門 成班垃圾
呢2隻特別貪
睇吓佢聽日D評論先
777: 無人可以凌駕法律。。。
安心中出呢?

冇人響機咩
除咗我哋香港政府
退左休,又奶返個位做下每月袋10幾萬喎
前海
病毒已經同政府傾掂數唔會搞官員
擺明呢堆係第個選行政長官既派別啦
係林鄭既人的話 柒婆一早保住佢地啦
終於俾佢搵到個拒絕連任藉口,(自己問責下台)
狗撚到
唔係點上位?
我都唔撚明
連登仔點解可以咁脫節
犯法就係犯法
true

佢自己表態講左唔連任
回下帶先

特首林鄭月娥昨天表示,她在去年十二月三十一日召見了國泰的主席和行政總裁,嚴厲地訓斥他們。她指作為高層,未必知道每一個員工的行為,「但這並不可成為免責的理由」,她已責成了國泰高層必須全面調查和採取適當行動,而據說都已採取了一些適當的行動。

林鄭又表示,今次違規個案可能未必有很清晰的法律基礎來採取法律行動;但強調政府還需要慢慢研究有否一定的法律基礎可採取法律行動。她批評,違規行為非常不負責任,只是一個機組人員違規,就令三百七十名香港市民要在新年假期進入竹篙灣接受檢疫,數以千計人士要晚上離家做病毒檢測,這是很大的社會成本,就是因一、兩個人一時之快,外出用膳、到酒吧。她呼籲所有人士,尤其處理這些比較高風險工作的人士,一定要為社會盡責,不能以個人的意願來行事,因最終付出的代價都是整個社會要承受。
咁要check 吓邊個出席者冇scan 啦
D類餐廳 唔計
梗係嬲
斷正 今次渣都冇喇
連任仲敢講

共同目的聚集喎
佢不嬲講反話,你第一日嚟香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞