大棋盤|「播毒」國泰前空少或遭民事索償

139 回覆
36 Like 203 Dislike

係政府要你去檢疫。
有損失應該去告政府
寫blog 當新聞
林鄭月娥先 ??
死咗喎
點索償 ? 燒張傳票俾佢
之前爆得最勁個時又唔嘈而家得個幾單係到嘈嘈閉
要賠都係政府賠啦,防疫措施咁鬆懈
你屋企有老人家同細路一齊嘅話
包保你講唔出
賠到破產都還唔起啦
俾返2張美心100蚊coupon你
但好少聽到其他公司員工將病毒散播,聽得最多既一定係國泰。so far我自己公司一個員工都冇確診到,更何況係將病毒傳開去。
咁會唔會係國泰自身有問題先
我係佢即刻拎住呢份報導申請政治庇護
隔幾日會做成不便就一定,
咁會唔會因為隔幾日所以會死人?

用字Over哂啦
賤人就是矯情
大公報寫到咁
重點都係想帶出最後一段等啲藍絲high吓啫

世紀疫情下,仍不時見到西方社會對抗防疫政策的示威活動。面對嚴重的人命傷亡,仍然以自由、私隱為由抗拒防疫責任,無視其他人的生命代價。究竟這是追求自由還是自私行為呢?今次疫情,是對西方社會價值觀的一次道德詰問。

其實成段個logic倒轉寫都通
咁撚樣都得係咪可以全世界索償香港政府開關放班支那狗落嚟??

我想講呢武漢肺炎全世界死咁多人第一大責任一定係支那,第二一定係香港

嗰陣時全世界都斷絕同中國所有出入境,唯獨是係香港政府為咗拆牌繼續同中國開關,所以其實中國嗰班帶菌者好撚多都係經過香港再去全世界
開左個先例,咁全地球都可以叫中共賠償
講真關國泰咩事 國泰同件事真係冇乜關係, 反而係特區政府嘅防疫政策同埋該名空少行為有問題
個空少可以準備投胎轉生
一旦索償成功,就會比N條友輪住黎索償,如同輪流雞姦無限中出,首戰即終戰,果兩條空少破產都唔掂
Cctoy 追紅企viu mirror 食m記就得
老實講, 未必
上年2月機埸地勤好少中招, 間接證明D乘客唔係好毒
一早封關咪無事囉 累全家打針
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞