邊個夠我慘

107 回覆
1 Like 93 Dislike
有d想all in SQQQ
你知唔知好多人都鬥唔過etf,因為你dt唔一定allin,etf allin

出出入入曬時間心機手續費,可能仲因為自己廢睇錯,不如etf
咁有自己一套買入訊號就梗係唔使下下高追搏命啦
不過樓主睇落似冇乜選股策略
咁遲人地少少高追中都好過依家咁

家陣等佢跌
樓主你真係冇得救

人地叫你QQQ/SPY長線穩贏 點解你係都要做淡
你根本就係賭緊錢 毫無分析毫無邏輯 然之後輸到仆街就係度叫春話自己好撚慘

有冇諗過其實係你自己戅鳩?
有,SQQQ係咪等加息個陣買
allin左arkk都輸到仆街
我覺得佢應該會跌番6-8個個位
Ark係咪都開始比市場拋棄緊?
升咗又想佢跌 都唔知你想點
想買番再放多三個月
依隻唔係玩長線/swing trade
係玩shortsqueeze 妖股嚟
好心你miss咗entry point就咪高追
追嚟low risk high reward
贏就想賭多次贏變輸 輸就冇咗一大筆錢 何苦
我覺得佢應該會跌番6-8個個位
升咗又想佢跌 都唔知你想點
想買番再放多三個月
依隻唔係玩長線/swing trade
係玩shortsqueeze 妖股嚟
好心你miss咗entry point就咪高追
追嚟high risk low reward
贏就想賭多次贏變輸 輸就冇咗一大筆錢 何苦
你試過?點解你會知係妖股?點睇?
呢啲真係牛牛討論區啲人黎買係高位
你究竟一開始點搵到個ticker㗎
唔知係妖股嘅無名細公司都敢買
Tradingview lor
交多幾年學費,你慢慢就會明玩法/心態應該係點。買美股千其唔好買妖股,你夜晚都要訓教,你可以睇到既得半日市甚至更少,可能你訓緊既時候大戶就開始走貨,時間上人地已經贏曬。美股只係適合買d好股長線投資,係人地個場炒妖股即係隔山買牛,超高風險。

你輸幾千咪當交下學費 邊有人未輸過
股災輸十萬八萬都好平常
如果計過覺得自己輸唔起就唔好玩
你究竟係想長揸定係短炒
全世界都知加息 如果加息=大跌 無窮人啦
佢都冇反省過自己點解輸錢 冇反思過應該要點操作 一味自己覺得自己冇運氣唔好彩好撚慘

輸完咪又係繼續輸
將慘改做廢字可能岩小小
之前短炒,依家想長揸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞