據傳漫威要讓夜魔俠出現在漫威電影宇宙的各個角落!

212 回覆
98 Like 10 Dislike

自從夜魔俠登場在《蜘蛛人:無家日》後,許多人都在好奇這位地獄廚房的惡魔,何時還會繼續在漫威電影宇宙裡登場?如果你是相關粉絲,那麼最近可信度提升的 Murphy's Multiverse 網站,已經提供好消息!

根據消息內容指出,夜魔俠毫不意外會登場在同樣是律師的女浩克個人影集之中,而且不只會就超能力者的官司打對台外,夜魔俠本人還會穿上漫畫經典的黃色服裝,與女浩克共同對抗劇中的超級惡棍。

此外,該網站還補充說道夜魔俠也會登場在月光騎士、鐵心、迴聲...這三位角色的影集中,等於漫威電影宇宙的未來項目裡,只要舞台設定在地球上,各位就能看到夜魔俠的出現,這的確是不禁令人期待。

有趣的是,許多人推測這謠言應該會成真,原因在於夜魔俠多方面的登場其實是一種商業策略,主要是讓大家在迪士尼自己平台播出的漫威節目中進行串聯,這樣就會慢慢淡忘掉 NETFLIX 影集,不過真是如此嗎?

不過最可信的推論,就是粉絲們都認為這些大規模客串如果成真,都是在替夜魔俠的個人電影或者影集在進行鋪陳!你覺得哪一個論點是比較有可能呢?總之就讓我們拭目以待,並繼續看下去吧~
如果係真嘅話 Marvel似想佢做地球/街頭英雄嘅主力
始終Charlie Cox做到呢個角色好有人氣
D中文譯名有陣柒味
Everyone needs a lawyer
咁luke cage呢
想DD同JJ都回歸
但俾返迪士尼拍一定變合家歡想睇Netflix黑暗風格嘅DD多啲
想見到佢繼續出現但又唔想到佢搞marvel 式爛gag
唔想佢人設崩壞
好矛盾
Netflix版真係好高質
除咗鐵拳其他人回歸應該冇人反對
鐵拳俠其實仲有冇得救
想publisher 回歸
但唔敢想像係disney之下佢點算好
punisher
唔好啦
king pin有辦你睇
金霸王已經變咗傻仔
第二季ok的
只要鐵拳俠唔打 比佢條女打就可以
操到李小龍咁大隻應該有得救
雖然好想DD/罰叔佢地黎,但係一合埋迪迪尼就無血腥暴力畫面
搞唔掂...
佢條女真係幾正
搵返同一個演員其實好明智
Charlie Cox演盲人好出色 最重要係佢氣質可以兼顧到律師嘅文質彬彬/Daredevil暴力得黎唔過火但又夠型
加埋netflix版啲動作戲真係
真係希望老鼠唔好搞到佢人設崩壞 kingpin直頭已經由令人心寒嘅大boss變左卡通人物
出版者?
要多d出現下 因為好打多人都唔識佢 我睇蜘蛛俠佢出場個下基本上沒人知佢咩水 我隔離條友直頭問點解個律師咁勁
想睇Jessica Jones多啲
閪面女好能正
又要打j
punisher唔該要出就原汁原味
做唔到要cut野我寧願唔好出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞