想買求婚結婚戒指 有冇推介 唔要TSL

95 回覆
38 Like 7 Dislike
我係Lovebird 買求婚戒指既
老婆收到都好中意
唔同budget啲選擇都好多
同埋有啲大牌既款式都有

結婚戒指睇過好多間
如果你女朋友唔係追求牌子係款靚
不妨去婚展時候睇多啲一齊試比較下
我地對結婚戒指最後係一間叫maggris既買
價錢好實惠又買到心儀既款
求婚Harry Winston啦
Chaumet
可以河內道睇睇
無限預算咪頂級一線Tiffany Cartier Chaumet Harry Winston

之後就係中階定位日本婚戒架啦 但香港好多都好濫話自己係日本婚戒 之前睇了解過真日本婚戒就係得iprimo同銀座白石

之後就土炮野周生生 周大福 TSL架啦

最後咪樓上舖囉
日本既話仲有間Futago都ok
不過就賣結婚對戒為主
service都係跟足日本果套
I primo買對戒好過買鑽戒
搵d樓上舖買大粒既石仲好啦
pour la vie
你嘅6萬蚊budget,夠買幾高質足一卡嘅鑽石
我上年買係直接官網買左 寄去集運, 再買集運有個保險咁ship 返黎. 集運揀返大間d 有多少少保障, 我用tenso
好似係紙紮品黎
Iprimo 真係入去睇款就夠
鑽戒麻麻地 裸石除左貴之外啲品質又唔係話同樓上舖個啲有咩大分別真係買個brand
再唔係就係對上幾層樓講過嘅銀座白石都係一樣日本brand

對戒就睇另一半啦 條女話點就點架啦是q但啦 呢筆錢係咪都要比
想問下係個托料差?
因為考慮緊對戒i primo
又係呢啲識晒全世界既人

同個啲咩識得真正既有錢人blah、blah、blah一鳩樣咁廢
無人推美麗華dignity d?
Ns luxury
呢隻幾多錢
$?
唔係做卡地亞答你唔到幾錢,
不過你落門市,
入面d display櫃入面會有price tag,
sales會講你講 d 物料換左個價錢做緊幾銀 (e.g.同款玫瑰金ring 幾錢/白金ring又幾錢)
係唔係個個求婚都係用鑽戒?
女朋友唔鍾意鑽石
有冇人用寶石戒指求婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞