最快1.20食肆堂食要打針 酒樓︰不斷接獲查詢取消訂枱

623 回覆
849 Like 10 Dislike
藍店唔使,唔會有狗查
如果扮支那狗都得,唔會查
https://lihkg.com/thread/2596394/page/1

‧ 武漢肺炎係支共零三年小試牛刀取得消滅香港經驗後,大膽推向全球
‧ 武漢肺炎在支那境內爆發只係順手清理老年/低端人口,不過目標始終係全球
‧ 武漢肺炎既所謂變種,只係支共實驗室上既唔同型號病毒
‧ 武漢肺炎既所謂第N波,只係一波病毒既散播波能完結後,再有特工既再播毒
‧ 武漢肺炎沒有在香港爆發得極強烈,唔係香港人防疫功夫有好大作用,而係因為支共怕最重手播毒落香港,會失控波及深圳呢個支共南方基地
‧ 支共只需要香港維持一定輕等爆發,定期輕量向香港播毒,滿足港共用防疫名義打壓香港人生活就夠
‧ 支共只想香港防疫政策消耗香港,令支資收購香港資本,及變相鎖港,就達到目的
其實係老人群體接種率最低,因為唔洗返工,而且個個都覺得命仔都唔長,同埋有長期病患,無謂去打針
反而接種率最高係班後生,返工返學,去玩去睇戲都焗住要打針。
唔反狗罩令係咁架啦 多謝黃屍啦
本來團年飯12個人8個打左就可以一圍, 而家要12個都打曬

搵89:1議員幫手發聲
立場蘋果死晒 搵文匯大公幫手發聲
講清楚D啦阿副總經理
個壓力係黎自政府, 唔係隻19廢毒
減得果10%
買料係屋企打邊爐
其實越逼越反後果 你順其自然啲人或者會去打

之前就用送樓做誘餌 依家用堂食做威逼梗係反感啦

越逼越覺得支針有古怪 係咪諗住死一班人減少老人退休津貼之類
有党呀!
只要看到習主席主政,心裏就踏實了!
佢從來只提出自己Wong & Friends既意見
公司老闆就爽

春茗又慳返
唔覺唔覺,原來2,3年無搞以後取消
笑死,自從強制嘟安心出行之後,屋企附近啲酒樓永遠唔使等位,而家仲要打針先入得,仲唔日日拍烏蠅?
隨身帶張針卡證明?
團年飯事少,班老野無得朝朝飲茶對佢地嚟講真係世界末日,到時睇吓佢地仲打唔打毒針
咁咪無得同d 酸仔酸女 食飯囉
貼喺額頭度
成日笑唔打針得20%人
但一個食肆無左20%營業額都好甘 仲要一定唔止20%(屋企一個無打會連帶成屋都無得出去食)
文會太公表示,感謝飲食業含淚含,但「淚」只係激動愛國表現
唔係出殯有咩
唔洗check id
安心入得入針卡
如果個安心冇針卡record
咪scan唔到
去咗飲湯喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞