我理性推測,今年上半年樓價會升15 - 20%

336 回覆
139 Like 214 Dislike
仲要係咁推post
佢個人問題,呢度又係自由表達嘅地方,佢嘅措詞都幾好
下半年都係頭痕
隔離有清舊年11月賣咗個物業,佢話而家至賣就跌咗最少15%,接貨嗰位新業主就交咗15%衝動費,估計成百萬
重有9日,氣氛都係唔係咁好,樓主逆向跌15-20%都有咁嘅機會
試吓幫你推到月尾啦

樓價gogogo
天道酬勤,見到樓主出嚟,暫時都唔使幫佢推
binc
樓主推咗咁多版post係咪想做新一代麵咪媽
堅持理念,有始有終,呢次天公不做美,下半年啦,加油
而家仲會用P咩
中原地產研究部高級聯席董事黃良昇指出,6月美國議息前,市場憂慮加息幅度擴大,影響CCL八大指數齊跌,為18周以來首見。上一次八大指數齊跌,是2022年2月中旬,當時美國聯儲局暗示將會加息。利率趨升,樓價回軟,CCL降至近12周低位,幾近沒收早前樓價升幅。相信CCL短期內於178點到180點之間窄幅爭持。

中原城市領先指數CCL最新報179.32點,按周跌0.81%。中原城市大型屋苑領先指數CCL Mass報179.96點,按周跌0.91%。CCL(中小型單位)報178.47點,按周跌0.89%。三大整體指數齊創12周新低,但未有跌穿12周前樓價回升前的低位。樓價見底回升12周計,CCL累升1.12%,CCL Mass累升0.47%,CCL(中小型單位)累升0.76%。

三大整體指數齊跌2周,CCL累跌1.75%,CCL Mass累跌2.03%,CCL(中小型單位)累跌1.94%。預期短期內CCL於178點到180點徘徊,CCL Mass於180點到182點徘徊,CCL(中小型單位)於178點到180點徘徊。
下半年升一倍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞