預言:1月起將有大規模醫護逃亡潮

155 回覆
487 Like 46 Dislike
只有祈求武廢快d過,否則,全民自費檢測的日子不遠了。

三日一檢,非打針可以完結。
大家只著眼外國有幾多人打針,有幾多cases。

有無思考過點解可以知道咁多人中招?

關鍵係普及檢測

袁國勇就係睇死政府點都要賺到盡,唔會免費檢測,不停呼籲接種疫苗。

無普及檢測,無接種疫苗,double 加持

安心R痕只係track and trace,做唔到源頭控制。
仆街了
熱門
但係移民都係要打針
上到啦
著眼點已經唔係打針
望遠謝謝你
當醫護走曬 香港醫療系統就會崩潰
然後。。。真係千祈唔好有事入醫院
目前,約96%政府僱員已接種第一劑疫苗。
https://lih.kg/2828099

呢個都上埋了
幫到盡,大家睇唔睇得明就唔知啦
有幾多醫護未打針姐
9成幾都打左啦
講多次:著眼點不是有/無打針

打幾多針、自費檢測

商業社會,在商言商。

港府思維唔難理解:年輕人no stakes in the society;運動員無價值。

所有人都係經濟動物。

每一步棋只需要符合經濟原則。
移民呀空AC
多d人
曾到又一城者要強檢7次 已打針人士未能豁免 有市民憂影響上班不敢再去又一城
https://lih.kg/2828282

經濟大洗牌
奴民階層不配娛樂

勞工階層只需記得上班
仆街政府知道 打完針 一樣有風險 一樣要檢測,更高達7次

偏偏就唔話你聽,歐美各國都是免費檢測
唔係想幫正苦 但以我做緊嗰行為例 如果已經打咗一針 去社區中心檢測係唔使錢 出po前fc咗先ok?
而家個問題係打完針就變特權階級 冇打嘅賤過地底泥
利 冇打 自己出錢七日一檢緊
預言你又會再鳩噏
另外
covid passport 不等於疫苗護照
檢測結果陰性都係covid passport

仆街政府一直指係為商界某福祉

窮人不配娛樂

武廢一直沒完沒了,全民自費檢測無可避免

仆街政府點都唔告訴你的事
外國全民免費檢測

無錢三日一檢先係賤
其實原本已經要14日一檢,所以好多人都被迫打左
預言:太陽聽日係東面升起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞