仲未打針嘅你同我入黎

564 回覆
2720 Like 63 Dislike
咁又點呀?
你可唔可以答我
點解要逼人打針先?
點解唔打針就冇自由?
搵醫生寫紙
一個唔得就下個
一定會
放假就去book了希望無事
好快你都係keke
歡迎加入苗撚大家庭
死撚開拉傻鳩
你鐘意水人打針係你既事 傻鳩
Keke 你老母個臭閪咩弱智死苗撚
驚唔驚打完開唔到工
原來香港有六成藍絲
好絕望
好氣餒
用堂食做要脅一定好快七八成
有四面楚歌感覺
我仲堅持啲乜?
Same!
https://www.canadiancovidcarealliance.org/media-resources/the-pfizer-inoculations-for-covid-19-more-harm-than-good-2/
呢段video講左好多輝瑞疫苗疫苗點樣操控、扭曲實驗結果嘅仆街手段。雖然輝瑞唔關我哋事,但係其他藥廠又有冇類似問題?政府專家究竟有冇認真做好疫苗把關工作?喺咁多疑問下強推全民接種疫苗是否合適?實在值得深思。

Summarize下幾個重點:

1. 避重就輕,一味強調打咗輝瑞疫苗可以減少91%確診率,但卻避而不提根據他們的實驗數據,疫苗組比對照組的重症和死亡率均有顯著增加

2. 只提直接死於武肺嘅數據,而無視死於其他併發症的數據。實際上,根據實驗數據顯示,打咗疫苗死於心血管併發症的風險,遠比武肺本身為高

3. 刻意消滅對照組:實驗開始不足一年,就讓對照組自由切換至疫苗組,令我們失去比較對象。看似正面的實驗數據,究竟是因為疫苗的效果,還是因為病毒本身已變種成較弱的病毒株?我們不得而知

4. 樣本偏差,最高危亦最容易因疫苗引起併發症的老年組,只佔樣本極少比例,以此壓低負面數據

5. 沒有為所有參與者進行武肺檢測,而只對研究人員「主觀認為有相關病徵」的參與者進行檢測。事實上有大量「疑似中招但未確認」的Case,這些Case隨時會左右實驗結論

6. 未有追蹤打疫苗後的biomarker變化(biomarker是指一些可以在病徵出現前提前預警隱疾的身體數據),從而掩耳盜鈴式迴避任何疫苗可能引發長遠健康問題的指控
時間會證明一切
不過有班人要拖人落水,你有冇見過有好野d人好能想同你分享?
唔知你年頭定年中要打針呢
記得book定先
到時好多反苗撚爭住做苗撚
的確!身邊好多同事朋友打咗針
而未打嗰班亦因為工作,同娛樂運動關亦開始妥協
但我仲會堅持唔打針
疫苗後期對身體有咩副作用又未知
打咗又唔係防到變種病毒
打完又可能有風險
又唔係打完又去到旅行
如果經濟許可下,會盡力唔打
根本成件事唔係市民錯
依家唔係控制傳播,係要杜絕源頭
機組人員咁高危都話免檢
全香港人打曬針都無用
你地個祖國係?

唔打,工作關係,撩鼻已經係我底線
總之點都唔會係個番茄炒蛋国
你應該開新post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞